Co uslyšíte dnes večer v pořadu Dark Wave na Radiu Wave?

Světově největší setkání hudebních fanoušků se zálibou v temnějších kruzích kytarové i elektronické muziky - takovou vizitkou se pyšní nedaleký festival Wave Gotik Treffen, který ovládá na několik červnových dní celou plochu metropole Lipsko. Letošní jubilejní ročník představí od 9. do 13. června žánrový koktejl čítající rockové legendy uplynulých dekád, futuristické electro v latexovém hávu, ale i smyčcové virtuózy v aristokratickém prostředí divadel či středověké dupárny zasazené do stylové atmosféry keltské vesničky. Dark Wave vás na něj pozve skrze rozhovor s členem užšího organizačního týmu - Corneliem Brachem.

Druhým důležitým bodem 153. dílu pořadu Dark Wave bude pozvánka na koncerty, které během následujících sedmi dnů proběhnou v Praze. Budeme se věnovat trojité neofolkové oslavě v maďarské režii. V hlavní roli se 9. června představí v pražském studentském klubu K4 Larrnakh, Cawatana, The Moon and the Nightspirit. V sobotu 11. června se v Praze představí legendární dark wave formace Black Tape For A Blue Girl, která slaví v letošním roce čtvrtstoletí fungování. I jim se budeme v Dark Wave podrobně věnovat!

Dark Wave
(www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas - Radio Wave každou středu od 22 hodin do půlnoci. Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox).


Živé vysílání Radia Wave můžete po internetu naladit zde.

Darkwave

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.