Oživlé mrtvoly počtvrté vezmou centrum Prahy útokem

Zombiewalk 2011V sobotu 21. května 2011 se největší a nejstarší český Zombie Walk opět vrátí do ulic hlavního města. Tentokrát s novou trasou a rozšířeným „lovením obětí“.







 

Co je Zombie Walk?

Zombie Walk je čistě apolitická recesistická akce, definovatelná jako „veřejné shromáždění lidí namaskovaných jako oživlé mrtvoly“. Pražský Walk, který tento „reality hack“ (absurdní situaci narušující rutinu všedního dne) přivedl i do naší země, u nás probíhá již čtyři roky a pokaždé nalákal přes sedm stovek účastníků z celé republiky.

Nová trasa a více „obětí“

Organizátoři netradičního průvodu, webzin Sanctuary.cz věnovaný gotické subkultuře, každoročně Zombie Walk obzvláštňují a ani letos tomu nebude jinak. Nejzásadnější změna se týká trasy pochodu mrtvol, která tentokrát nevede ze Staroměstského přes Václavské náměstí do Jakubské ulice na afterparty, ale přesouvá ji do turisticky exponovanější části centra – z Kampy přes Karlův most, Rudolfinum na Staroměstské náměstí.

I letos se zombies mohou těšit na „požírání obětí“, kdy budou předem domluvení jedinci v davu přihlížejících „vydání napospas mrtvolám“, které je „rozsápají“ a tak „přemění v další zombie“. To přidá celé akci další prvek reality.

Program

Registrace účastníků začíná v 15:00 v parku Kampa, odkud v 17:00 průvod vyrazí ulicí Na Kampě přes Karlův most na druhou stranu řeky a Křížovnickou k Rudolfinu, kde proběhne tradiční hromadné focení.  Odtud živí mrtví zamíří přes Staroměstské náměstí do klubu Chapeau Rouge (Jakubská 2), kde na ně budou čekat dvě patra stylové afterparty a rozdají se ceny za nejlepší zombii.

Kromě DJů se bude o zábavu starat i rakouská hvězda psycho/candy-billy Kitty in a Casket se sličnou zpěvačkou Kitty Casket u mikrofonu. Vídeňská skočná čtveřice se poprvé předvedla scéně vynikajícím debutovým albem „Horror Express“ před dvěma lety.



Jak se stát úspěšnou součástí Zombie Walku?


Historie Zombie Walku

Fenomén Zombie Walku letos oslaví deset let od svého prvního konání, v České republice se však objevil zásluhou pořadatele teprve před třemi lety. Samotní organizátoři k důvodům pořádání Zombie Walku na oficiálních stránkách www.zombiewalk.cz říkají:

„Kromě toho, že od Zombie Walku očekáváme kopec zábavy, chceme tím i tak trochu vyjádřit svůj postoj vůči současnému stavu věcí (ne, nebojte se žádných sociologických elaborátů, či politické agitky)…Schválně se někdy podívejte kolem sebe, až půjdete po ulici. Na kolika lidech, které každodenně mineme v davu, si můžeme všimnout tolika společných rysů? Jejich pohledy jsou vyhaslé a životní energie stačí sotva na to, aby nutilo tělo vykonávat naučené mechanické úkoly (do práce, na nákup, domů, televize a spát). Podobná "nákaza" postihuje i část dnešních teenagerů, jejichž svět se smrsknul do umělého 3D rozměru počítačových her. Hlavy se zaobírají jen základními fyzickými funkcemi a potřebou pasivní zábavy. Vidíme snad jen my podobnost mezi zombiemi z filmů a těmi, kteří se potloukají po ulicích "jako tělo bez duše"? Možná ano. Přesto si myslíme, že (s dostatkem nadsázky) je mezi těmito jedinci a oživlými mrtvolami rozdíl jen několika stupňů Celsia tělesné teploty (v případě Zombie Walku několika vrstev makeupu).“

Pravidla a další informace najdete na stránkách www.zombiewalk.cz.

Zombie Walk 2011 + afterparty Kitty in a Casket (A) + 2 patra DJ parties (Sanctuary.cz DJs)
21. května 2011 (registrace 15:00 / start 17:00 / afterparty cca od 18:30)
Praha, Park Kampa (Sovovy mlýny – výchozí bod), Chapeau Rouge (Jakubská 2 – afterparty)
Registrace: zdarma
Afterparty: 50,- Kč účastníci Zombie Walku / 150,- Kč ostatní

Zombiewalk 2011 afterparty

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.