Amanda Palmer zatčena během performance v Amsterdamu

Amsterdam, Mekka svobody a legální psychedelie, ve středu 11. května nastavila kabaretní revolucionářce Amandě Palmer svou odvrácenou tvář, když ji při vystoupení na veřejném prostranství v centru města odvedla do vězení pětice policistů. Amanda se rozhodla v uspořádat svou spontánní ukulele session v jedné z nejfrekventovanějších lokací města, přímo před Národním památníkem na náměstí Dam square, na základě doporučení jejich fanoušků na Twitteru - to se ovšem záhy ukázalo jako nepříliš šťastný nápad. Na dvě stě zvědavců, slunce, dobrá nálada a nějaké to pivo přistrčené od Amandiných ctitelů způsobily, že zasahující policejní jednotka přistihla Amandu "polonahou" (v jejím typickém kabaretním korzetu) zrovna uprostřed písně "Add it up" od Violent Femmes. Pak už ji jen kdosi poklepal na rameno a následující minuty si vychutnala spršku nevrlých slov od velitelky tohoto proti-buřičského zásahu. Jak uvádí v převyprávění celé scény na svém blogu, hněv amsterdamských policistů byl patrně jen "děláním jejich práce, kdy prostě musí před takovým davem vypadat a jednat nasraně". Koncert ukončilo fenomenální zatčení a odvedení Amandy do přistavené policejní dodávky, doprovázené patřičným jekotem shromážděných fanoušků. Zkrocená hudebnice byla po zaplacení pokuty opět propuštěna.

 I v tomto případě nechybělo na místě několik amatérských mobilo-dokumentaristů, a tak si celou situaci můžete vychutnat v následujících videích:

 

Amanda Palmer "Add It Up" in Amsterdam

 

Amanda Palmer arrested on Dam Square - May 11th 2011

 


 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

mohlo bejt hur, mohli ji pristihnout pri performanci map of tasmania... :)
Asi mě ukamenujete, ale přiznám se, že podobný způsob "umění" se mi ani trochu nepozdává. Toto úmyslně provokativní chování patří někam do klubů, ale určitě ne na veřejné prostranství ve městě.
umění do ulic patří, ať už v jakýkoliv formě.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.