D.A.F. v Bratislavě - konec smutného příběhu

Když jsme v pondělí do světa vypustili novinku o zrušeném koncertu německé elektronické legendy D.A.F. a na konci slibovali celou akci nadále sledovat, ani jsme netušili, že se bude jednat o příběh takřka detektivní. Zde je jeho rozuzlení.

 

DAF__Bratislava_2011

 

Náznaky toho, že s koncertem Deutsch-Amerikanische Freundschaft je něco v nepořádku, k nám do vzdálené Prahy putovaly postupně a částečně zprostředkovaně. Když jsme se ale hned z několika stran po dvojkoncertu Die Krupps a Nitzer Ebb dozvěděli, že lístky na vystoupení D.A.F., které mělo proběhnout za necelé tři týdny, se neprodávají, začali jsme si informace shánět sami a brzy došli k pocitu, který se téměř rovnal jistotě (proto se v nadpisu aktuality objevilo slůvko "zřejmě") - koncert neproběhne.

Po zveřejnění novinky jsme poptali všechny zúčastněné strany s otázkou, jak to s kauzou "koncert D.A.F. v Bratislavě" tedy je. Vlastně téměř všechny strany - hlavního organizátora, který nemá žádnou oficiální agenturu, osobně neznáme, ale přes naší spojku se násm dostalo ujištění, že brzy dodá informace, které vnesou do případu jasno (ve smyslu, že koncert opravdu neproběhne). Mezitím nám ale přistála v mailové schránce zpráva renomované booking agentury Wings Of Destiny, která byla otázkou směrem ke zrušenému koncertu v Bratislavě zaskočena. Kapela prý s koncertem počítá, smlouva je stále podepsána. Oproti tomu zástupci Majestic Music klubu, kde měla československá koncertní premiéra D.A.F. proběhnout, lapidárně potvrdili. Citujeme "Ano, je to definitivne zrusene...problem zo strany organizatora". Do mozaiky chybělo jen klíčové vyjádření hlavního organizátora. Čas ale běžel dál. Definitivní tečku za smutným příběhem, u kterého si můžeme domýšlet spíše než jakýkoliv zlý úmysl nešťastnou formu komunikace mezi pořadatelem a bookingovou agenturou, tedy přineslo prohlášení kapely, které dnes vyslala médiím. Zde ho přetiskujeme:"

Wings Of Destiny spolu s Majestic Music Clubem s lítostí oznamují, že koncert skupiny D.A.F., který měl v Bratislavě proběhnout 14. května 2011, byl zrušen místním promotérem Vladimírem Bihárym, který nebyl schopen dostát smluvním a finančním závazkům vůči Majestic Music Clubu a skupině D.A.F.. Fanoušci, kteří jsou jistě stejně zklamaní jako my sami, mohou vrátit vstupenky v místě jejich zakoupení."

A proč o této situaci, která se na hudební scéně s určitou periodicitou opakuje stále do kolečka, tak obšírně referujeme? Snad abychom upozornili, že každá takováto událost hází na naší temnou scénu kaňku, která nás svou černotou netěší, ale poškozuje práci dalších nadšenců, kteří se snaží na tak malém rybníčku přežít s čistým, myšleno především morálním štítem. Vždyť stačí tak málo.

P.S: Psáno s vědomím, že tento závazek musíme my v CZ Sanctuary plnit o to svědomitěji.

 


D.A.F. - Der Mussolini

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.