Co uslyšíte dnes večer v pořadu Dark Wave na Radiu Wave?

Klasik zpívá, že každý den je Helloween, čehož se tvůrci pořadu Dark Wave rádi přidržují, přesto aktuální 142 díl je v něčem výjimečný. Je více soustředěn na žánrové velikány, kteří ještě nesložili zbraně a i nadále vyučují gotické scéně. A je jedno zda mluvíme o PiL, Klutae, Misfits, Aiboforcen nebo The Cassandra Complex, neboť o všech máme připravenou nějakou aktualitku. Zato s The Mission to tak žhavé, jak to vypadalo minulý týden, rozhodně není. I o jejich předčasném aprílu vás budeme tentokrát informovat.

Z (relativních) nováčků se tentokrát dostanou na řadu Guitar Slingers, Gregory nebo Trobar de Morte. Z nových desek si posvítíme především na tři přírůstky labelu Black Rain - Distorted Memory, Vigilante (s desítkami hostů těch nejzvučnějších jmen) a Tyske Ludder, poté si představíme výbornou brazilskou kompilaci plnou novovlnných klenotů – Wave Klassix vol.5 a volně stažitelné EP psychobilly rošťáků Johnny and the Deathrays. Před námi je také nabitý pártylist s pozvánkami na žánrové koncerty. A to samozřejmě není vše, ale přeci vám nebudeme vykládat všechny trumfy na počkání, kdo by nás pak ve výsledku poslouchal, že?

Dark Wave (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas - Radio Wave každou středu od 22 hodin do půlnoci. Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox).

Živé vysílání Radia Wave můžete po internetu naladit zde.

 

darkwave - logo

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.