Na Colours of Ostrava zahrají Public Image Limited

Letošní festival Colours of Ostrava, který se koná od 14. do 17. července čím dál tím víc černá. Po Brendanu Perrym, Grinderman, Swans a The Horrors byla ohlášena další kapela, která dělá letošní line-up festivalu příznivcům gotické subkultury zajímavějším - velkou koncertní premiéru si zde odbude John Lydon a jeho kapela Public Image Ltd.

 

public_image_limited

 

Formace vznikla v roce 1978 po rozpadu Sex Pistols a nabídla zvuk zcela vzdálený punkovým výkřikům: více experimentální, založený na pomalejších temných basových rytmech, spojující avantgardní rock, dub, reggae i noise,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu. Raná alba Public Image Ltd. jsou považována za jedny z nejzajímavějších a nejinovativnějších v postpunkové éře. Lydon složení kapely často měnil s tím, kam směřovala jeho autorská intuice. V roce 1992 kapela po vydání několika zásadních a různorodých alb ukončila činnost, předloni se ale na koncertní pódia vrátila a její velkolepý comeback zažije i Ostrava. Johna Lydona doprovodí bubeník Bruce Smith, co mezitím hrával s Björk, multiinstrumentalista Lu Edmonds (také člen Yat-Kha či Les Triaboliques, spoluzakladatel world music veletrhu WOMEX) a nově přibyl basista a klávesák Scott Firth (Elvis Costello, Steve Winwood).

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro, v e-shopu na www.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V předprodeji je nyní omezené množství 8.000 ks čtyřdenních vstupenek za 1.590 Kč, po jejich doprodání bude do 13. července cena 1.890 Kč. Prodej na místě proběhne za cenu 1.990 Kč, pokud nebude vyprodáno před zahájením festivalu.

Více informací na www.colours.cz.

 

Colours_Of_Ostrava

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.