Camouflage míří do Bratislavy a do Prahy

camouflage_praha_sNěmecká synthpopová formace Camouflage vystoupí 19. března v pražském Kulturním centru Vltavská a o den dříve v bratislavském Majestic Clubu. Jako předskok zahraje slovenská electropopová formace Tanx.







Novovlnně-synthpopovou trojku z Bietigeimu tvoří muzikanti Marcus Meyn, Heiko Maile a Oliver Kreyssig, kteří se dali dohromady v roce 1983, původně ještě jako Licenced Technology. Ke změně názvu na Camouflage došlo o rok později na základě stejnojmenného hitu tehdejší věhlasné japonské synth kapely Yellow Magic Orchestra.

Camouflage se v Česku poprvé představili v roce 2007, kdy v Litvínově představili svou tehdy poslední řadovou desku „Relocated“ z roku 2006. O rok později sem zamířili znovu, aby si zahráli na letním Sázavafestu, kde se před jejich stagí sešlo více než 10 000 lidí. V Praze ovšem kapela ještě nikdy nehrála. „Velmi se do české metropole těšíme,“ řekl Marcus Mayn, zpěvák a lídr skupiny.

Na podzim 2007 skupina vydala 2CD „Archive#1“, které obsahovalo remixy, ale i zatím nezveřejněné písně. V roce 2009 vypustili své první živé DVD z koncertu v Drážďanech, tato kompilace obsahuje i videoklipy a bonusy. Ve stejném roce přišli také s reedicí alba „Spice Crackers“ z roku 1995.



Camouflage – The Great Commandment (live 2001)


Dnes, po necelých dvaceti letech, mají kluci na účtu celkem sedm studiovek, několik výběrovek a živák. Na Slovensku i v České republice mají Camouflage širokou fanouškovskou základnu a i v ostatních zemích tradičně vyprodávají koncerty i turné. Proto se Camouflage rozhodli do České republiky vrátit a přijít s úplně novým koncertním programem, který bude kromě hitů jako „The Great Commandment“ nebo „Love Is a Shield“ zahrnovat i zbrusu nové skladby, které zatím nikdo neslyšel. Koncert bude jiný i složením skupiny Camouflage, tentokrát s nimi na pódiu vystoupí i bubeník a kytarista.

Jako předskok se na obou koncertech představí slovenský projekt Tanx, který tvoří dvojice Nela Horváthová (zpěv, texty) a Ján Hedera (klávesy, programming). Formace byla založena roku 2003 jako duo Ján a zpěvák René, kterého o pět let později nahradila původně metalová zpěvačka Nela. V této sestavě vydali Tanx koncem roku 2009 svůj debut "Safe Zone".

O afterparty se postará v našich končinách velmi známý organizátor, promotér a DJ Mirage.


Camouflage (D) + Tanx (SK) - afterparty DJ Mirage
19. března 2011
Vstup: 690,- Kč + poplatky předprodej / 790,- Kč na místě

 

Camouflage

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jen bych tu tiskovku doplnil, ze na afterparty, ktera zacne hned po dohrani Camouflage zive vystoupi v tomto poradi: Loewenhertz (de), Michael Szatmary (sk), PRoject (cz) a az potom "velmi známý organizátor, promotér" :)<br />Vstup na samotnou afterparty bude za 150 Kc

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.