Podrobnosti k nové desce Bratrstva Luny

Hned za začátku roku nás Bratrstvo Luny informovalo o svých plánech na letošek. Kromě účasti na polské Castle Party bychom se tak měli dočkat nejen pražského koncertu/křtu, ale i zbrusu nové desky (psali jsme zde). A co nás na ní čeká?

Bratrstvo LUny

V současné době jsou studiové práce na novém albu v plném proudu, a na veřejnost již proniklo několik prvních informací. V pořadí třetí studiový počin "La Loba Ante Portas" (Vlčice před branami) by se měl věnovat tématice genocidy lidí i vlků. Svůj inspirační podíl sehrála i loňská návštěva kapely v Polsku, kdy se členové podívali do koncentračních táborů L Auschwitz I a KL Auschwitz II-Birkenau. Sám duchovní otec Bratrstva Luny, hrabě R. X. Thamo, k tomu v krátkém rozhovoru na oficiálních stránkách říká: " Po celodenní prohlídce Továren na smrt jsem se nacházel v těžko popsatelném a definovatelném stavu, nesmírně to na mě zapůsobilo...  jinak než některé skvělé knihy a filmy věnující se tomuto temnému úseku lidských dějin. Myslím, že není mnoho lidí, kteří by prošli expozice bez prolití slz. Stovky dětských botiček naházených na hromadách... ty děti chtěli žít, ta otázka jak je vůbec možné, že je někdo dokázal označit za špatné lidi a nechat chadnokrevně zabít, tak ta otázka bez smysluplné odpovědi musí zůstat součástí našeho vědomí, vnímání světa. Jedinou útěchou mě byli slzy náctiletých, doslova zdrcených z expozic mezi ostnatými dráty..."

Fanoušci Bratrstva Luny se tak mají těšit na emocemi napěchované album plné poetiky, dávající impulsy k přemýšlení a reflektující chování tvora zvaného Homo Sapiens na prahu třetího tisíciletí. Novinka vyjde ve formátu miniknihy se dvěma disky a 32stránkovým bookletem na křídovém papíru. A hudebně? Producent Tomáš Kobdzey Kašpar o desce hovoří takto: "Nově připravované album je mnohem propracovanější, než to předchozí, což je samozřejmě v pořádku. Gothic-rockový styl či žánr nová deska významně přesahuje ve všech svých výrazových složkách, v tom osobně coby hudebník vidím největší posun a klad. Je to poctivá snaha obohatit hudebně gotickou mluvu a učinit ji pestřejší. Věřím,že má šanci zaujmout nejen fanoušky gotického hudebního světa, ale i ostatní posluchače.   Svoji glosou do mlýna:-) přispívá i zpěvák Maestro Xpíl...  Je to přelomové album. Jako když namícháte Iron Maiden a Marka Ebena . A světe div se, ono to funguje!  A navíc je to stále gothic..."

Bratrstvo Luny

Celý rozhovor si můžete přečíst na stránkách Bratrstva Luny.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.