Oakenfold, Van Buuren a Van Dyk obviněni ze zcizení EBM skladby

Vzpomínáte si na loňskou tragédii na Love Parade? Možná si vzpomenete i na to, že Paul Oakenfold, Armin van Buuren a Paul van Dyk se spojili a pod hlavičkou projektu DJ's United nahráli skladbu "Remember Love" na pomoc rodinám obětí. Nyní to ale vypadá, že skladba je nestála moc drahocenného času, protože hlavní linku si vypůjčili od holandského EBM souboru XMH.

Kapela, jmenovitě Benjamin Samson, Isa Garcia a Pieter Sperling, vydala prohlášení, že melodie charitativního singlu se nápadně shoduje s jejich skladbou "Global Killer". XMH v prohlášení píší, že "základní melodická linka skladby 'Remember Love' je naprosto stejná melodie jako v tracku 'Global Killer' z našeho debutového alba 'Time To Play' z roku 2007. A protože XMH hluboce soucítí se všemi oběťmi a jejich blízkými, považuje za vhodné podniknout právní kroky proti DJ's United."

Prohlášení DJ's United prozatím není k dispozici. Níže si můžete sami obě skladby poslechnout a posoudit, nakolik je obvinění XMH pravdivé.

 

XMH - Global Killer

 

DJ's United - Remember Love

 

zdroj: Side-Line.com (Scandal alert! Oakenfold, Van Buuren and Van Dyk accused of stealing music from EBM band for Love Parade single).

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No ta spojitost tam je slyšet v pozadí, ale těžko se soudí tyhle věci.
To je tak neskutecne neoriginalni a stokrat prodrana, poslepovana a nicim novym nekorenena melodie a beat, ze teda soudnim znalcum preju prijemnou zabavu s posuzovanim:) Mimochodem (moje plna soustrast k obetem ty hruzy...) - video Remember Love ve mne spis vyvolava nechut a odpor nez soucit:)
Proti svatý trance trojce nemá nějaká nulka šanci, už chci vidět jak světoví TOp djs podle DJ magu si budou s timhle vůbec lámat hlavu... btw obětem love parade je mi líto :/ ale sám vim co na mdma dokážu....

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.