Horror "Ohnivé oči" Stephena Kinga se dočká předělávky

Spisovatel Stephen King patří mezi nejvýznamnější osobnosti současného horroru, jehož dílo ovlivnilo a ovlivňuje veliké množství kapel i fanoušků gotické scény. Není proto divu, že si nejeden děsivý příběh z pera tohoto autora našel cesty i na plátna kin, ať už šlo o počiny jako "Creepshow", "Carrie", "Řbitov zvířátek", geniální "Shining", "To" a další počiny z úctyhodně dlouhého seznamu (včetně trochu jinak laděného nejlepšího filmu všech dob "Vykoupení z věznice Shawshank").

Lehce stranou od "hlavních taháků" zfilmovaných Kingů stojí snímek "Ohnivé oči" (Firestarter) z roku 1984 o dívce, která pouhou silou myšlenky dokáže zapalovat věci. Ten se dočkal televizního pokračování roku 2002, ale studiu Universal se zdá, že je to málo. Rozhodlo se proto původní "Ohnivé oči" natočit znovu.

Martha De Laurentils, předsedkyně koproducenta Dino De Laurentils Corporation, k tomu řekla: "Nové pojetí vidíme jako unikátní, na postavách založený thriller se špetkou nadpřirozena, postavený na nesmrtelném konceptu a podpořený současnými vizuálními výdobytky". Kdo bude film režírovat, je zatím ve hvězdách, jisté však zůstává jméno scénáristy Marka L. Smitha, který pracoval například na horroru "Motel smrti".



Ohnivé oči trailer


Zdroj: NME.com (Stephen King's 'Firestarter' to be remade by Universal)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Já si ještě dovolím z těch nejpovedenějších adaptací připomenout "Misery Nechce Zemřít" :-) Ten taky rozhodně stojí za vidění.
Pravda, ta by taky neměla chybět, díky za doplnění! :) I když Rob Reiner to měl u mne dobrý už za Spinal Tap, který mne svýho času dost bavilo :D:D:D:D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.