Vychází nová kniha Petra Štěpána

Gotická poezie...
Bizarní povídky...
Abstraktní vize...
Nepublikované texty...


ZPOVĚDNICE je knihou, která ke čtenáři promlouvá v mnoha polohách. Osobním, místy velmi intimním jazykem, sděluje nejhlubší autorovy pocity formou básní, vizí a monologů. Jejich tématika se pohybuje od jemné, lyrické polohy až po syrová konstatování o stavu světa a povaze člověka. V mnoha případech jsou rázná, dogmatická, nepřipouštějící žádný kompromis.

Naprostou novinkou v Petrově tvorbě je psaní povídek. Čtenáře mohou oslovit nejen svými tématy, ale též nezvyklou formou vyprávění. Některé z nich se odvíjí na základě skutečných událostí a jejich nečekané rozuzlení nutí čtenáře k zamyšlení, zda autor odkrývá skutečný utajovaný závěr oné události, či jde pouze o jeho literární fikci.

Zpovědnice zcela volně navazuje na předešlou Štěpánovu Knihu Nosferatu, která se stala jakýmsi „gothic bestselerem“ a dočkala se v průběhu deseti let - třech samostatných vydání. V nové knize Zpovědnice – jejíž název byl určen podle názvu jedné z povídek – se Petr Štěpán představuje v odlišné tvůrčí poloze. Jde o zcela nové, samostatné autorské dílo. Její nedílnou součástí je bohatý soubor fotografií Lenky Schreiberové, které volně ilustrují obsah knihy. Promlouvají stejně intimním jazykem jako Petrovy básně a činí tak ze ZPOVĚDNICE nezvyklý, ucelený a ojedinělý výtvarný celek.


Cena knihy: 249 Kč

Dobírka: 96 Kč
Bankovní převod: 47 Kč

Knihu lze objednat na adrese: kniha.zpovednice@seznam.cz

 

petr_tpn_-_zpovednice_1

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.