Killing Joke očarují Prahu

Killing JokeV pondělí 4. října vystoupí v pražském Lucerna Music Baru anglická formace Killing Joke v původní sestavě.








Killing Joke, kapela opředená ohněm a magií, již déle než čtvrt století působí na rockové scéně jako jeden z nejuznávanějších a nejvlivnějších spolků vůbec. Původní sestava Killing Joke – Jaz Coleman (zpěv), Geordie (kytara), Youth (baskytara) a Paul Ferguson (bicí) – se po dlouhých 28 letech opět vrátila do studia a 21. června vydala nové EP "In Excelsis" jako předzvěst svého již třináctého alba. Toto EP vyšlo přesně třicet let od eponymního debutu Killing Joke a bylo první nahrávkou vydanou v rámci nové celosvětové smlouvy s labelem Spinefarm records.  Album “Absolute Dissent” (které se původně mělo jmenovat "XIII: Feast of Fools")  si Killing Joke produkovali sami a část jeho mixu byla pořízena i v Praze. 

Svůj comeback pánové otestovali na sérii vyprodaných koncertů, běžících od minulého podzimu. V dubnu tohoto roku měli Killing Joke navštívit i Prahu, ale kapela přesunula celou tour až na podzim.

V průběhu třech desetiletí se ze členů Killing Joke staly všestranné umělecké osobnosti, rozvíjející se mnoha směry. Trojnásobný držitel Grammy Jaz Coleman je známý spoluprací s nejlepšími světovými symfonickými orchestry i s místními folkovými soubory, jakým je například náš domácí Čechomor. Basák Martin „Youth“ Glover se zase vypracoval ve velmi uznávaného hudebního producenta, který dohlížel na alba The Verve, Primal Scream a je mimo jiné i spoluautorem největšího hitu elektronické formace The Orb „Little Fluffy Clouds“.



Killing Joke – Love Like Blood


Skladby Killing Joke si s chutí převzala například Metallica či Foo Fighters, mezi další příznivce apokalyptických vizí kapely se počítají Jimmy Page a Billy Corgan. Vliv Killing Joke lze bez větších obtíží naleznout v tvorbě mnoha mladších kapel, jako Nirvana, Ministry či Nine Inch Nails a dalších skupin, které si i přes svou popularitu uchovaly vazby na tvrdší undergroundovou scénu.

Nesmrtelný styl Killing Joke se tedy dočká další reinkarnace jak ve studiu, tak na evropských pódiích.

Killing Joke (UK)
4. října 2010 (start 20:00)
Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 36)
Vstup: 400,– Kč + poplatky předprodej / 500,– Kč na místě


Killing Joke

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.