Report z minifestivalu NikolaiNox v Görlitzu

NikolaiNox ISCSobota mezi Night Side festivalem a nedělní smrští v podání ATR se nabízela k relaxaci. Někteří odpočívali doma, jiní zašli na Václavské náměstí a další se vydali na "quest for glory" za hranice naší země. Přibližně dvě hodiny cesty od Prahy vystupovali v historickém městě Zhořelci (Görlitz) v rámci druhého ročníku akce NikolaiNox našemu publiku známí In Strict Confidence.



 

Pro Cz Sanctuary napsal Silver / Legion W; fotky dodal Mirage - děkujeme!

Krátce k místu konání. První zmínky o hřbitově Sv. Mikuláše v Görlitzu pochází z roku 1305 a až do poloviny 19. století byl největším pohřebištěm města. V roce 1847 byl nahrazen nově otevřeným městským hřbitovem. Dnes je jednou z nejvýznamnějších památek pohřbívání v Německu, s více než 800 náhrobky a epitafy. Důležité je též zmínit velké množství hrobek, z nichž některé stále zdobí nádherné reliéfy. Předchůdce kostela Sv. Mikuláše, zmíněný poprvé v roce 1100, byl zničen požáry a válkami. V pozdním středověku, mimo jiné díky pomoci W. Rosskopfa, byl postaven nový kostel v pozdně gotickém duchu.  Po dalším zničení byl kostel  v letech 1925-1926 přestavěn, byl rozšířen v expresionistickém stylu a  byl prohlášen památníkem obětí První světové války.


NikolaiNox Kostel


Ale zpět k akci. Krátce po příjezdu předáváme nám svěřenou Haydee Sparks (Two Witches, In Strict Confidence) do rukou zbytku kapely a čekáme na zahájení zvukových zkoušek. Dozvídáme se, že původně avizovaná skupina Illusion of Light nevystoupí a na pódium se chystají nám dobře známí Red „Blues Brothers“ Emprez. Po krátké zvukové zkoušce spouští svůj více než hodinový set. Pro ty, kdo tvorbu těchto polských elektroniků neznají, se nakonec jevil velice zdlouhavý a jednotlivé skladby se pomalu slévaly v jednu. Kladem byl ovšem vyrovnaný zvuk a zajímavá, na živo mixovaná projekce za kapelou.


NikolaiNox Red Emprez


Následuje pauza a poněkud delší zvuková zkouška headlinerů večera In Strict Confidence. Ti tentokráte vystupovali se svojí novou zpěvačkou Ninou de Lianin. Slovanská krev (pochází ze Srbska) a klasické vokální vzdělání se nezapře, a je zajímavým kontrastem vůči Antje Schulzové. Bohužel, koncert se neobešel bez komplikací. Zvukař jakoby první dvě skladby spal, ženský vokál a kytary nebyly téměř slyšet. Když se konečně probudil a korigoval zvuk, neobešlo se to bez sonického úderu. Pak již vše běželo téměř hladce a Dennis se řádně opřel do publika. Na rozdíl od pražského vystoupení mohla Haydee doprovodit vystoupení malou fireshow, která dodala, až na malé uklouznutí, celému setu zajímavý vizuální výsledek. Co čert nechtěl, ani technika není všemocná a při skladbě „Herzattacke“ vypadla projekce a podklady, což se Dennis snažil zachránit malým improvizovaným projevem k návštěvníkům.  Naštěstí se vše rychle nastartovalo a vystoupení mohlo pokračovat. Vzhledem k celkovému zpoždění akce tak došlo pouze na jeden přídavek.


NikolaiNox In Strict Confidence


Po akci se většina návštěvníků odebrala na místní nádraží, kde se konala afterparty spojená s podpisovkou kapel. Po malém relaxu a zhodnocení večera už byl jen čas na přesun, tentokráte do nedalekého Boleslawce, kde v doprovodu Red Emprez párty pokračovala.

Celkově vzato byl tento mini open air festiválek příjemným zpestřením zřejmě posledního dne měsíce září, kdy počasí přálo. Návštěvníků sice nebylo příliš mnoho, přesto kapelníci předvedli výborný výkon a ohlas publika tomu nasvědčoval.

Setlist In Sctrict Confidence:

My Despair
Promised Land
Seven Lies
This Is All
Forbidden Fruit
Set Me Free
Away From Here
Silver Bullets
Closing Eyes
Herzattacke
Zauberschloss

Přídavek:

Heal Me

Nezahrané přídavky kvůli zpoždění:

Engelstaub
Kiss Your Shadow

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zapomnel jsi zminit, ze nekteri relaxovali i na Jestedu :)<br />http://mi.rage.cz/2010/Jested-sightseeing-11.9.2010

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.