Francees Lane

FranceesLaneI v dnešním vydání našeho mapování zajímavých hudebních spolků, které na svou pořádnou slávu teprve čekají, se vypravíme k sousedům na Slovensko. Představíme si totiž projekt Francees Lane, v jehož útrobách se skrývají hned dva staří známí z kapely Hysteric Helen.





 

O kapele:

Francees Lane je vedlejším projektem dvou členů zavedené bratislavské formace Hysteric Helen. Hudební styl tohoto tělesa je těžké definovat jedním slovem - je v něm cítit sound osmdesátých let, míchaný s wave, electrem, synthpopem, elektrickou kytarou a ženským zpěvem.

Biografie:

Historie formace se začíná psát v letech 2006 a 2007, kdy Ms. Valentine, zpívající klávesistka gothic/wave/punkových Hysteric Helen, začala shromažďovat své sólové hudební fragmenty. Cesta původně čistě domácí synth-celtic-popové tvorby, zaměřené především na poslech a relaxaci, se mění koncem roku 2009, kdy se z Francees Lane stává duo. K autorce textů a hudby se v tu dobu oficiálně připojuje její kolega z Hysteric Helen Dirty 77 (kytara, vokály, programování, aranže). Již v únoru 2010 vystupují Francees Lane poprvé živě (na bratislavském Indie festu), v březnu vydávají svůj debutový trojpísňový demo/promo singl. V současnosti se plánují především další koncerty v Bratislavě, Vídni, Budapešti a snad i v ČR. Přesto se fanoušci Hysteric Helen o osud svých oblíbenců nemusejí obávat – jak sami Francees Lane píší: „Fanusiky HH bychom chceli ubezpecit, že HH  sa nerozpadli a projekt Francees Lane vznikol kvôli tomu, aby aj elektronickejšie a popovejšie skladby, ktoré sa nehodili do repertoáru HH, uzreli svetlo sveta a nezostali zavreté v šuflíku.“


{myspace}103613008{/myspace}
Francees Lane - Tonight


Sestava:

Ms. Valentine – zpěv, klávesy
Dirty 77 - kytara, vokály, programování, aranže

Diskografie:

Svůj první a prozatím poslední trojpísňový počin „Fed Up“ vydali Francees Lane v březnu roku 2010. Nosič je určený především pro propagační účely.

Inspirace a vlivy:

Jak je z tvorby Francees Lane patrné, mezi hlavními inspiračními vlivy dua bychom našli především styly jako new romantic, dark/new wave, electro/clash, synthpop a alternativu.

Více o Francees Lane, včetně hudebních ochutnávek najdete na oficiálním Myspace profilu.


Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

FL video: final station
http://youtu.be/4vdzasldz30

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.