24.5.10: Zemřel Petr Muk

"Čtyřicet pět let života, z toho půlka na profesionálním pódiu. Dvacet let od albového startu s Oceánem. Mezitím stříbrní i bronzoví Slavíci, Zlaté i Platinové desky IFPI ČR, republiková turné, hlavní role v muzikálech, charitativní koncerty, domácí štěstí z třetí dcery Noemi. Ale také dlouhé měsíce ataků psychické choroby, společenských přešlapů a titulních stránek bulváru....". To je začátek tiskové zprávy k nové sólové desce Petra Muka "V bludišti dnů", které vyšlo před třemi dny. (Spolupracovali na ní mimo jiné členové Deep Decline nebo Jerusalem.)

Petr Muk byl dnes nalezen mrtvý ve svém domě. Spekuluje se o předávkování léky.

Jisté je, že tento charismatický frontman byl jednou z mála osobností temnější domácí scény, kterou brala široká posluchačská veřejnost. S Oceánem vyrazil i na legendární anglické turné na osobní pozvání Erasure. Na podobnou další persónu česká scéna doposud nenarazila. Sny fanoušků Oceánu, kteří stále doufali, že se jednou dočkají alespoň epizodického návratu legendy na scénu, se už nikdy nesplní. R.I.P. Petře.

 

Oceán - Ráchel

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

priserna sprava... Petr bol skvely spevak! R.I.P.
Je to velmi smutné, letos už je toho opravdu hodně....Už nemám slov, žíjme dokud to jde...
Jak symbolické - před 30ti lety vznikli Depeche Mode,před 30ti lety se oběsil Ian Curtis,před 20ti lety dosáhla skupina Oceán v čele s Petrem Mukem svého tvůrčího i komerčního vrcholu.Co nás čeká dál?
Tahle ztráta bolí ... byla to ikona! Děkuji Petře za vše ...
R.I.P.
lambras :<br />vystizneji to rict nejde.<br />Priznam,ze to,co delal solove,muzikaly a pod uz jsem vubec nevnimala,pac mi to hudebne uz nic nerika,ale porad to pro me byl zpevak s nejkrasnejsim hlasem u nas.<br />Doba Oceanu a Shalomu je nenahraditelny kus zivota,ta doba me moc ovlivnila.<br />Pri predstave,ze tohle vsechno planovali i pres puvodni jasne nazory znovu me to mrzi o to vic.<br />Minuly tyden vzpominka na Curtise,ted tohle..<br />No nic,jdu si pustit Oceany a jeste chvili tak nejak vzpominat...<br />R.I.P
Odešel jeden z nejlepších hlasů u nás. <br />R.I.P.
To je hroný. Přijeli jsme domů a pustili si Jeden Den, a mně tečou slzy a asi se k tomu nedá nic víc říct. Klub nezapomene.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.