14.4.10: Polský label Bat-Cave Production vydal první vlaštovky

Polský server Bat-Cave.pl, zaměřený na batcave, deathrock, gothic, post-punk, coldwave, horror-punk, gothabilly a příbuzné žánry se nedávno rozhodl rozšířit své aktivity. Od nového roku totiž redaktoři spustili vlastní vydavatelství Bat-Cave Productions, které se bude věnovat aktivní podpoře stále rostoucí domácí scény i oprašování zapomenutých, leč kvalitních umělců žánru. Prvním počinem labelu (oficiálně založeného v polovině roku 2009) je znovuvydání pověstné debutové kazetové nahrávky "Poszukaj Swojego Cienia" formace Black and Shadows, upravené pro CD formát. Materiál poprvé vyšel před dvaceti lety, kdy přinesl na polskou alternativní scénu zcela nového ducha ovlivněného odkazy labelu 4AD a 80's new wave s přesahy k industrialu.

Druhým dítkem Bat-Cave Production je debut "Czas" rostoucího fenoménu polské gotické scény Hyoscyamus Niger. Tato trojice, pojmenovaná podle jedovatého blínu černého, vaří ve svém kotlíku uhrančivý mix darkwave a coldwave s příměsí tradiční 80's synthwave, minimalismu a psychedelie. A právě to zní dělá jednu z nejoriginálnějších a nejpřesvědčivějších undergroundových polských kapel současnosti.

Z chystaných přírůstků na labelu zmiňme například debutové album kapely The Proof, kterou můžete vidět na letošní Castle Party nebo Drop Dead Festu, mezinárodní tribute formaci Siekiera, znovuvydání archivního materiálu od Dom Snów (ukázky můžete vidět na http://www.youtube.com/watch?v=m6R6XncFHgM) a další překvapení.


Bat-Cave Productions



Obě desky si můžete objednat přímo u zdroje na stránkách www.mailorder.bat-cave.pl.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.