1.3.10: Změny v sestavě The Legendary Pink Dots

Nečekané informace se valí z tábora psychedelických veteránů The Legendary Pink Dots v předvečer oslav jejich 30 roku fungování. Uprostřed příprav další části jejich turné, jež tuto skutečnost reflektuje a které dorazí 8. a 9. dubna do Prahy a do Břeclavi (viz sekce Kalendář), opustili kapelu hned dva členové. Nejdříve sbalil kytaru nenápadný Martijn De Kleer (www.myspace.com/martijndekleer), ke kterému se přidal výrazný hráč na foukací nástroje všeho druhu - Niels Van Hoorn (www.nielsvanhoorn.com). Zvlášť odchod excentrického Nielse je po 22 letech jeho účinkování v kapele poměrně velkým zásahem do sestavy.

Osamělá dvojice zakladatelů - Edward Ka-Spel a Silverman nehází flintu do žita a přijala nazpět do svých řad (spolu s neoddělitelným producentem kapely a zvukařem Raymondem Steegem) kytaristu Erika Drosta, takže se na pódiu The Legendary Pink Dots objeví poprvé od roku 1989 jako trio.

Kapela přeje oběma odpadlíkům úspěchů ve všech svých projektech v budoucnu. Čtveřice mezitím nacvičuje v nové sestavě, aby mohla odehrát všechny nasmlouvané koncerty, které má po celé Evropě domluveny.

 

legendary_pink_dots

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.