Combichrist si opět brousí zuby na Prahu

Špička současné tvrdé elektroniky, která přede dvěma měsíci předskakovala Rammstein ve vyprodané O2 Areně, vystoupí 14. března 2010 na samostatném koncertě v Abatonu.

I když norsko/americká úderka Combichrist funguje teprve od roku 2003, stačilo jí to k probojování do první ligy dnešní aggrotech/electroindustriální scény. Za pouhých sedm let se samotný název kapely stal měřítkem a nejčastěji skloňovaným jménem nové vlny žánrových formací. To nejlépe dokládá fakt, že si divokou smečku vybrala jedna z nejúspěšnějších německých skupin současnosti Rammstein jako zvláštního hosta pro své intenzivní evropské turné (a to hned dvakrát - na podzimní i zimní část).

Projekt Combichrist je dítkem Andyho LaPlegua, kterého bychom mohli vystopovat i ve vedlejších (ač nepřehlédnutelných) formacích Icon Of Coil (sdílených se Sebastianem Komorem například ze Zombiegirl), nebo rockověji orientovaných Panzer AG. Combichrist (název se datuje až do devadesátých let, kdy Andy vydával stejnojmenný hardcore fanzin) je však ze všech LaPlegových hudebních aktivit nejtvrdší. A právě na to fanoušci slyší již od debutové desky "The Joy Of Gunz" a EP "Kiss The Blade", které byly roku 2003 rozebrány během několika týdnů. Je proto jasné, že se na další album „Everybody Hates You“ netrpělivě čekalo, ačkoliv skutečný průlom přišel až s nahrávkou „What The Fuck Is Wrong With You People?“ před třemi lety. Právě ta totiž dala klubům, zaměřeným na temnou harsh elektroniku, hned několik hymen (například titulní „What The Fuck Is Wrong With You People?“, „Get Your Body Beat“ nebo „Electrohead“). Nadšené reakce ze všech koutů světa a zasloužená pověst absolutního zjevení navíc způsobila, že se výše zmíněná deska stala nejprodávanějším počinem zavedených labelů Out of Line a Metropolis Records.

V loňském roce se Combichrist vrátili s našlapaným albem „Today We Are All Demons“, které opět vzedmulo masivní vlnu entusiasmu. Nechybí mu totiž typická zvuková agresivní syrovost, pulzující, k tanci nutící rytmika, řezavé syntetizátory, Andyho textové zpovědi, či dostatek chytlavých melodických háčků, které se posluchačům zaseknou hluboko do sluchovodů.

I když jsou studiové desky dílem jediného člověka, na živo Andymu vypomáhá dvojice živelných bubeníků za akustickými soupravami a frenetický klávesista z_marr. Explozivní beaty, brutální syntetizátorové linky, úsporné, ale funkční melodie a obrovský příděl energie dělá z vystoupení Combichrist vynikající zážitek, který přesahuje „běžný koncert“ a strhává na svou stranu sály napříč kontinenty. Svůj podíl na tom má i sám principál, pro něhož je každá show soukromým exorcismem osobních démonů, a proto do ní vždy dává maximum. Ať už tedy patříte ke skalním příznivcům současné tvrdé elektroniky, nebo se s tímto stylem teprve seznamujete, neměli byste 14. března v Abatonu chybět. Takovou show totiž hned tak neuvidíte.

V roli speciálního hosta vystoupí slovenská EBM/electroindustriální formace Kneel In Front Of the Executioner, zkráceně KIFOTH. Tu tvoří dvojice talentovaných hudebníků K-head & mir Colon, kteří mají na kontě řadu skvěle přijatých alb, vydávaných na prestižních zahraničních labelech. KIFOTH aktuálně připravují reedici raritních tracků z minulosti a plánují na březen tohoto roku vydání nového desetipísňového CD „Violence Corporation“, které by mělo být poprvé k dostání již na koncertě v Abatonu. Na remixech písní z dokončovaného alba nyní pracují zavedené formace Akimbo, Terminal State, First Aid For Souls, Brain Leissure, nebo Kalte Farben.

Jako první rozehřeje publikum pražská čtyřčlenná formace Tear, shromážděná kolem frontmana Zdenka Vovesného, která má pověst jednoho z neprogresivnějších uskupení electro rocku u nás. Šlapavá živá rytmika je zdobena množstvím samplů, zvukem houslí a expresivním vokálem. Tou největší devizou Tear je však koncertní nasazení, které beze zbytku odpovídá na otázku, proč byla kapela vybrána, aby reprezentovala českou scénu na největším světovém gotickém festivalu, německém Wave Gotik Treffen.

Navíc se návštěvníci mohou těšit na ďábelskou HELLShow v podání tatoo a piercingového studia Hell.cz.

Combichrist (usa), Kifoth (sk), Tear (cz) + Hell.cz Show
Prostor Abaton, Na Košince 8, Praha 8
Začátek v 20:00 a konec je plánován před půlnocí.
Vstupné v předprodeji 390,- Kč + poplatky / 520,- Kč na místě
Předprodej v síti TicketPro a na http://www.ticketpro.cz

 

Klikněte pro zvětšení

Promo materiály

 

banner 468 x 60 px

banner_combi_468x60

 

bannery 468 x 60 px a 745 x 100 px

stahujte zde

 

leták v tiskové kvalitě

stahujte zde

 

partneři

poweredby provokator nosferatusmall

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.