Dark Exit II - stylový začátek nového roku

Dark Exit IINa první koncert roku 2010 nemusíme čekat ani týden. Hned 8. ledna totiž v klubu Exit Chmelnice vystoupí zavedené kapely Greedy Invalid, Alvaréz Peréz a premiérově i nový, ryze dámský electro projekt LateXjesuS.


 

Dark Exit II volně navazuje na loňskou Vol 25 party, která otevírala sezónu roku 2009. K vidění tehdy byla dvojice elektronických kapel Beamship a No Name Desire, kteří si Vol 25 vybrali pro svůj návrat na scénu. Ani letos nebudou návštěvníci prvního koncertu v roce ochuzení o něco speciálního – poprvé se totiž v hlavním městě představí trojčlenná formace LateXjesuS, která si svůj vůbec první live křest odbyla teprve před několika dny v domovském Brně.

LateXjesuS charakterizují svou hudbu jako „dark electro feminizer“. Co si pod tím představit? Převážně elektronickou hudbu, kombinující čistý zpěv s blackmetalovým řevem a příměsí tvrdé kytary. Formaci tvoří trojice dam, které můžete znát i z dalších projektů - Ellen Alvarez (Alvaréz Peréz), Oriana von Braun (Alvaréz Peréz, 1000 let od ráje) a Niina Hautamäki (Howling Darkness). Některá vystoupení by navíc měla doprovázet i tanečnice a S/M performerka MiSSstreSS – budeme mít to štěstí i 8. ledna?

Do Prahy se poprvé od třetího festivalu Night Side opět podívají i příborští melancholy rockeři Greedy Invalid. Ti sice fungují již od roku 1994, více se však o nich začalo mluvit až po vydání alba "Meaning of Life", kterému kapela vdechla život roku 2005. Další fanoušky pak formaci získala zatím poslední řadovka "Dancing Litttle Flames" z roku 2007. Aktuálním přírůstkem do diskografie Greedy Invalid je EP "A Distant World", které slouží zároveň jako závdavek na připravovanou regulérní desku. V Exitu tak budete mít možnost sami posoudit, jakými cestičkami se kapela vydá na příští nahrávce, či se potěšit starými známými písněmi.

Obšírněji představovat na české temné scéně stálici Alvaréz Peréz by bylo asi zbytečné. Za sedmnáct let působení stálých členů Ellen Alvaréz (zpěv, baskytara) a Yyana Peréz (kytara, texty) stihlo souborem projít velké množství muzikantů, kteří dotvářeli zvuk a náladu všech šesti vydaných hudebních nosičů, oblíbených nejen v našich končinách. Další vlnu zájmu o kapelu uvedla do pohybu i podařená deska "Unmasked", se kterou Alvaréz Peréz vyjeli i na velké zahraniční festivaly (Wave Gotik Treffen, Independent Fest). Po odchodu klávesistů Ralucy a Polla z kapely si Ellen a Yyan rozhodli na živo vypomoci kolegy z  tvrdších skupin - Biggerem z formace Amortez na postu kytaristy, a druhou zpěvačkou Dashou (Tisíc Let od Ráje). Tento netradiční dark rockový bonbónek je zkrátka v soupisce akce sázkou na jistotu.

Jako na každém pořádném koncertě, nebude ani na Dark Exit II chybět DJ afterparty od Sanctuary.cz DJs Teamu a dalších hostů.

Přijďte přivítat letošní první živou událost scény stylově – 8. ledna do Exitu, navíc za symbolických 70,- Kč.

Dark Exit II – live: Alvaréz Peréz, Greedy Invalid, LateXjesuS
8. ledna 2010, (klub otevřen od 19:30; start 20:00)
Praha, Exit Chmelnice (Koněvova)
Vstup: 70,- Kč


Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.