VNV Nation potřetí v České republice

vnv nationPodle kalendáře sice ještě nemáme podzim, ale následující koncert předznamenává záplavu zajímavých podzimních akcí, které nás letos čekají. Do Prahy totiž znovu přijíždějí VNV Nation, tentokrát v doprovodu Rotersand a Solar Fake.

 

 

 

 

 

 

 

Asi se future popové stálici VNV Nation v Praze zalíbilo. Poprvé u nás vystupovala předloni v pražském Lucerna Music Baru, v loňském roce bojovali v rockovým publikem na festivalu Rock For People a letos se vrací na pražské místo činu poté, co nedávno vydali rekapitulační/remixové/živé trojalbum Reformation 01 a také další řadové album "Of Faith, Power And Glory". Po velmi úspěšné americké části turné se Ronan a spol. vydají na podzim na velké turné po Evropě, jehož jednou ze štací bude také koncert v Lucerna Music Baru. Ten se uskuteční 14. září a i letos bude mít předskakující skupiny. Jako support vystoupí němečtí Solar Fake a trojka Rotersand, též původem od našich západních sousedů. Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 250,- Kč + poplatky, nebo v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatků, na místě v den koncertu za 350,- Kč. Klub bude otevřen od 20:00.

 

VNVNation - Where There Is Light

(album Of Faith, Power And Glory, 2009)

 

A protože jak Solar Fake, tak Rotersand u nás vystupují vůbec poprvé, bude lepší si je v pár řádcích přiblížit.

 

Solar Fake
Sólový projekt Svena Friedricha, jehož známe i kytarových projektů Dreadful Shadows a Zeraphine. Jeho nejnovější bokovka Solar Fake však nemá s rockovým základem Dreadful Shadows, či jejich pokračovatelem Zeraphine, pranic společného, neboť kráčí stezkami písničkové elektroniky. Jeho debutové album Broken Grid vyšlo v loňském roce a i český fanoušek na Solar Fake mohl narazit na loňském Wave Gotik Treffen nebo na letošní Castle Party.

 

Solar Fake - The Shield

(live at Castle Party 2009)

 

 

Rotersand
Gun and Rasc spolu kuli pikle už v devadesátých letech. Nejvýznamnější spolupráce proběhla v době, kdy byl Rasc členem The Fair Sex, kterým Gun produkoval album. Debutovým počinem Rotersand bylo EP „Merging Oceans“ z roku 2003, následované deskami „Truth is Fantastic“ (2003), „Welcome To Goodbye“ (2005) a „1023“ (2007). Před pár dny vyšel nový singl „War On Error“, který předznamenává novou desku „Random Is Resistance“.
Rotersand koncertovali po Evropě jako support Assemblage 23, nebo Covenant, na Wave Gotik Treffen jsme je mohli vidět dvakrát.

 

Rotersand - War On Error

(MCD War On Error, 2009)

 

 

 

 

VNV Nation (IRL), Rotersand (DE), Solar Fake (DE)

pondělí 14.září 2009 od 20:00 hodin, Lucerna Music Bar Praha

vstupné: V předprodeji Kč 250,- + poplatky (na pokladně LMB bez poplatků), na místě Kč 350,-.

Pořádá: D Smack U Promotion (www.dsmacku.com)

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak akce moc fajn.. :cheer: akorat uz nepiju plzen :-x sem to ke konci trosku prepisknul... :whistle: :whistle:
Hele, mně přišlo, že se tam nacamrali snad všichni kromě řidičů, tak si z toho nic nedělej, ta Plzeň holt pracuje :lol: B)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.