8.9.09: Zemřel Jake Brockman, bývalý klávesista Echo & The Bunnymen

Jake Brockman, bývalý klávesista Echo & The Bunnymen, zemřel 1.září při motocyklové nehodě na Isle of Man. Brockman byl fanouškům známý jako "pátý Bunnyman", s kapelou jezdil jako doprovod už od 80.let, právoplatným členem skupiny se stal v roce 1989.

Právě před 20 lety zemřel při motocyklové nehodě také první bubeník skupiny, Pete De Freitas.

 

Echo & The Bunnymen je anglická post-punková skupina, která vznikla v Liverpoolu v roce 1978. Původní sestavu tvořil zpěvák Ian McCulloch, kytarista Will Sergeant a basista Les Pattinson, doprovázeni automatickým bubeníkem. V roce 1980 skupinu doplnil bubeník Pete de Freitas, debutové album "Crocodilles" se dostalo do britské TOP 20. McCulloch skupinu opustil v roce 1988 a vydal se na sólovou dráhu. V roce 1989 zemřel při motocyklové nehodě bubeník de Freitas a kapela se rozhodla pokračovat. Původní členy Willa Sergeanta a Lesse Pattinsona tu doplnil zpěvák Noel Burke, bubeník Damon Reece a Jake Brockman na klávesy. Kapela ale v tomto složení nezaznamenala velký úspěch a rozpadla se v roce 1993.

Potom, co McCulloch a Sergeant spolupracovali na projektu Electrafixion, se rozhodli společně s Pattinsonem v roce 1997 Echo & The Bunnymen oživit. Comebackový singl "Nothing Lasts Forever" se dostal do britské TOP 10, následován albem "Evergreen". Poté Pattinson skupinu znovu opustil a kapelu v současnosti tvoří McCulloch a Sergeant s novými spoluhráči.

 

echo_and_the_bunnymen_-_jake_RIP

 

zdroj: Side-Line.com (Former Echo and the Bunnymen keyboard player Jake Brockman dies).

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.