Prague Gothic Treffen 4 – Unite!

Prague Gothic Treffen 4 - Unite!Již čtvrtým rokem CZ Sanctuary pořádá pravidelná setkání příznivců gotické subkultury Prague Gothic Treffen. Letošní ročník byl stanoven na osmý srpen 2009 a situován do chladných podzemních prostor klubu Bunkr Parukářka - a jako vždy, i letos pro vás máme spoustu novinek.





 

Pokaždé, když našinec přijede z velkých zahraničních gotických festivalů či parties, klade si otázku: „Čím to je, že jim to tam tak pěkně funguje?“ Jedním z hlavních důvodů je pravděpodobně vzájemné soužití a obohacující mísení jednotlivých žánrů a jejich fanoušků, které na tuzemské scéně není zas tak často k vidění. Jelikož to nevypadá, že by se tato situace chtěla vyřešit sama od sebe (a teoretická osvěta není všechno), rozhodli jsme se přikročit k praktickému pokusu. Výsledkem je zaměření čtvrtého Prague Gothic Treffen především na stmelení a prolnutí příznivců žánrů v současné době souvisejících s gotickou scénou. A přesně tuto snahu vyjadřuje podtitul čtvrté PGT „Unite!“.

V působivém prostředí Bunkru Parukářka, padesát metrů pod zemským povrchem, budou od sedmé hodiny večerní připravena hned dvě dramaturgicky odlišná pódia, na kterých se vystřídá dohromady deset DJs, pokrývajících široké žánrové spektrum temné hudby. Tím se návštěvníkům otevírá v ČR dosud nepraktikovaná možnost slyšet svůj oblíbený žánr, a zároveň si na libovolně dlouhou dobu odskočit do jiných vod, či ochutnat zatím netknutá lákadla přidružených hudebních zákoutí. Společné prostory pak přímo vybízejí k vzájemné interakci, kde se mohou vyznavači jednotlivých stylů promíchat, seznámit a pohovořit tak, jak je tomu zvykem v zahraničí. Zkrátka, pokud vaše srdce bije v rytmu temných melodií a je to právě hudba, pro kterou vás gotická subkultura zajímá, máte důvod si datum 08.08.09 zapsat do svých diářů a při troše otevřenosti tak napomoci stmelení a rozvoji naší malé české scény.

O vaši zábavu se budou starat osvědčená DJská jména za účasti mezinárodních hostů:

Guitar Stage:

DJane Ari (USA) - deathrock, batcave
DJ Godefroi (CZ) -  gothic rock, dark wave, apocalyptic folk
DJ Nephilim (Sanctuary.cz, GothicBrandejs) – oldschool guitars
DJ Samgarr (Sanctuary.cz) – psychobilly, horrorpunk
DJ Paesant (Sanctuary.cz) – horror surf
DJ Ezechiel (Sanctuary.cz) – post/punk, darkwave, indus rock

Electro Stage:

DJ Marklyn (SK, Batcave.sk) - death disco, trashcave, minimal, post punk
DJ A Nurse Called Mike (AT, Crazy Hospital/Vienna Decay) - post punk, ndw, minimal
DJ Sinus (CZ, depeche.cz) - synth & EBM
DJ Disorder (CZ, Depressive Disorder) - EBM, electro

Jako již tradičně se návštěvníci PGT mohou těšit na stylovou výzdobu a projekce, nebo tombolu o zajímavé ceny. Pozor! Ke každé vstupence letos patří jeden lístek do tomboly zdarma! K disposici budou i věci z CZ Sanctuary merchandise se speciální PGT slevou.

Ani to však ještě není vše. Jelikož na „Gothic Treffen“ přijíždějí příznivci ze všech koutů České republiky již v dřívějších hodinách, rozhodli jsme se (nejen) jim nově vyplnit odpolední program i prvním gothic picnicem v režii CZ Sanctuary. V rámci toho můžete od čtvrté hodiny odpolední posedět na vrchu svatého Kříže v příjemné společnosti (a těsné blízkosti klubu i venkovního stánku s občerstvením), osvěžit se drobným pohoštěním, a naladit se na nadcházející večer. Náhradní program v případě nepřízně počasí bude zajištěn.

Ať už se o hudbu gotické scény doopravdy zajímáte, nebo se do jejích svůdných, temných osidel teprve chystáte poprvé ponořit a seznámit se s podobně zaměřenými jedinci, je Prague Gothic Treffen 4 opět skvělou příležitostí na sobotní prázdninový večer. Těšíme se na vás -  Unite!

Prague Gothic Treffen 4 – Unite! – DJane Ari (USA), DJs: Marklyn (SK), A Nurse Called Mike (AT), Godefroi, Disorder, Sinus, Nephilim, Samgarr, Paesant, Ezechiel
8. srpna 2008 (19:00)
Praha, Bunkr Parukářka (Vrch svatého Kříže)
Vstup: 90,- Kč

Klikněte pro zvětšení

Gothic Picnic
8. srpna 2008 (16:00)
Praha, Vrch svatého kříže

Klikněte pro zvětšení

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

DJ Nephilim (Sanctuary.cz, GothicBrandejs) – oldschool guitars :D <br />tak ze uz ne jen militantni nemecke ebm? :P
Azik: Sice nevím, kolikrát jsi Nephilima slyšel hrát, ale z vlastní zkušenosti musim říct, že "militantní německé ebm", ať už je to cokoliv, hraje spíš výjimečně, spíš je právě na ty kytary :-) Ostatně, předevčírem v Hacjendě ses mohl na Bats Night přesvědčit sám :P
PGT!! tesim se =]
Taky taky.. těší se i výprava z Ostravy!!
jdu B)
Rad bych se zeptal. Bude na této akci vystupovat Nuclear storm, strasne rad bych je videl...uz jsem o nich tolik slysel...
Po dlouhém rozmýšlení se teda nakonec ukážu:-)
Už se těším, jenom tam nikoho nebudu znát, nenajde se nějaká dobrá duše...?
Ketmara: Neboj, bude tam nekolik xichtu ze Skonu, tam se neztratis ;-)
Tak jsem nakonec zrušila původní plány a přijdu!!! Nevim, jak jsem vůbec mohla chcít jít jinam... :confused: Vždyť tohle je po CP konečně zase Akce! B)
doufam ze dorazi krusty B) :side: :D
to Beowulf: Vsadím se, že po půlnoci tam bude Krusty každej druhej :-)
myslím, že před půlnocí každej první :-)
Asi budu muset přibalit do batůžku rezervní játra... :D
Krusty byla fakt "prijemna" ikona lonskyho PGT :D vsak on se tam zas objevi nejakej takovej, to uz je proste zakon jednoho dementa kaziciho party :Pinch:
Taky se chystáme jít, tak doufám, že to bude stát za to. Hlavně ten picnic :silly: Naprosto mne fascinuje vize několika desítek černokněžníků sedích za parného letního odpoledne uprostřed parku(nebo co to je). Nikdy jsem tam nebyla a nevím kde to je, ale výhodou gothic akcí je, že člověk se prostě ztratit nemůže :lol: stačí následovat černý voj :lol:
Party teda uzasna, ty dve stage, pekna vyzdoba a vyhra v tombole mi udelali radost =] Asi nejlepsi PGT pro me =]
Super bolo!!! Chcem este :evil:
Tak Anit tedy muze dodat jenom: LUXUUUS! Zadni pobudove, zadna policie, nacisti, atomove vybuchy ci podobne stare zname katastrofy...no a hlavne super prostory a planovani s tema dvema stagema. Jako staleho fanouska PGT jste me teda nadchli jeste vice :cheer: :cheer: .<br />Aaaakorat bych pro priste vzkazala nasi mile goticke scene ze ony ty ruzne skamaradickovane skupinky nekousou, tak na pristim goth posezenicku na trave bysme se dokonce mohli i nejak sesednout vsichni dohromady a zasocializovat si xP [rika se to tady, ze jo? x)].<br />No nic, s takovouhle stoupavou tendenci kvality PGT se nemuzu nez tesit na dalsi rocnik B)
jinak prosim omluvte muj hloupy nedokonceny nick, ktery vyjadroval pubertackou radost nad znovuuvedomenim ze "je ja mam vlastne predzdivku"! a to je co rict. No nic, to sem stejne asi nepatri o.o.
PGT - výborný B)
Moc povedená akce!!!
Parádní akce B) Už se těším na další ročník :evil:
skveli asi nejlepsi co sem kdi byla :woohoo:
nelze než souhlasit,dík všem organizátorům a djům..<br />naprosto úžasná akce :lol:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.