Pozvánka na Cybertronic Crusade

Cybertronic CrusadePrvní květnový čtvrtek se v prostorách klubu a galerie Central Station odehraje první ze série připravovaných audiovizuálních večerů věnovaných progresivním elektronickým stylům, jako  IDM, industrial, ambient, nebo EBM.







Záměrem je představit originální zvukové projekty, které se zabývají prolínáním obrazové video tvorby a zvuku. K celkové koncepci party patří i samo prostředí klubu, které se nese ve stylu uměleckých vizí H.R.Gigera.

Brněnské duo Frontier Guards je na domácí scéně činné již nějaký ten pátek a zasvěcení vědí, že projekt je jakýmsi pokračováním zdařilé tvorby H.E.E.L. Zvukovou stránku obstarává Martin Pavlík z Beamship a projekce zpracovává Tomáš Galle. První album "Predestination" na tvorbu H.E.E.L. plynule navázalo a kromě nezaměnitelné grafické vizualizace techno abstrakcí a cyberpsychedelie se jako hlavní atributy hudby vynořují atmosférické sondáže do sonických světů mimo tento rozměr. To vše je prokládáno eklektickým groovingem  elektronických struktur a vrstvením rytmických prvků od tribálně cyklických projevů po údernější tempa s industriálním akcentem. V rámci vystoupení Frontier Guards uvedou několik skladeb z připravovaného druhého alba.

Jeden z nejslibnějších českých projektů v oblasti IDM, dark ambientu a  experimentální elektroniky, pražská dvojice Anhedonia, představí mimo jiné i materiál z aktuálního počinu, alba "Ontolog"y. Po úspěšném debutu "Destructive Forces" se hudební vizionář Vojtěch Smetana poněkud vzdálil ultimátnímu přístupu nesmlouvavě temných ploch a řezavý distortion úderného downtempa vystřídaly i více uvolněné kompozice směřující svým vyzněním do oblatí inteligentní chill-out a minimalistické hudby. Typické modulované beaty a drsnější pojetí tracků zdaleka nevymizely, a tak se posluchači mohou těšit na porci kvalitní produkce špičkové úrovně. Obrazové části se zhostí její tvůrce Lukáš Shiva, čímž se Anhedonia stane kompletně působící audiovizuální entitou. Pokud se nemůžete dočkat křestu aktuální desky v Crossu, máte ideální šanci užít si poslech novinek při téhle speciální příležitosti.

Celou party podpoří svými sety osvědčení Djs MXL,Cassiel a Ron, tudíž se můžete těšit na mixy industrialu, EBM, IDM a dalších elektronických stylů, stejně tak jako na další projekce z dílny H.R.Gigera.

Cybertronic Crusade - live: Anhedonia, Frontier Guards  + DJs: MXL, Cassiel, Ron
7. května 2009 (21:00)
Praha,  Central Station Gallery (Sabinova 2, Praha 3)
Vstup: 100,- Kč

Cybertroic Crusade

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.