Výstava expresivní grafiky Jana Krumphanzla

Exprese pro AfrikuDne 2.4.2009 v 19:00 proběhne v pražské galerii U Zlatého kohouta slavnostní zahájení výstavy expresivní grafiky českého grafika, knižního ilustrátora a experimentátora Jana Krumphanzla. Autor se rozhodl pro spolupráci s Humanistickým Centrem Narovinu a výstavou se snaží podpořit projekty v Keni, především projekt adopce na dálku afrických dětí a také projekt Kibera Kids 4 Peace.

Vernisáž zahájí Jan Krumphanzl společně se zástupkyní Centra Narovinu, hudební doprovod bude mít na starost Sanctuary DJ Team. Jan Krumphanzl se snaží poukázat, že pomáhat se dá mnoha způsoby. Na výstavě bude k disposici kasička pro případné příspěvky na uvedené projekty. Jan Krumphanzl by byl velice rád, kdyby se podařilo na výstavě „Exprese pro Afriku“ vybrat smysluplnou finanční částku.

K nápadu podpořit svoji výstavou africké děti se Krumphanzl dostal při vlastní adopci třináctileté Salome Akinyi Odthiambo, kterou adoptoval na dálku 13.10.2008:

„Nechtěl jsem se nikde chlubit tím, že jsem si adoptoval na dálku africkou školačku a hrát si na dobrodince, protože je soukromá věc každého člověka, co se rozhodne podporovat, a nedělá to z něho nic lepšího než čím byl předtím. Ale jelikož si vážím svého umění a mnohokrát mi pomohlo v dobách, kdy jsem hledal důvod proč pokračovat v životě, řekl jsem si, proč by nemohlo mé umění a to, že jsem, pomáhat i někomu dalšímu. Asi proto jsem se rozhodl dát své existenci další smysl, protože kdo z nás nehledá celý život nějaký smysl vlastního bytí?“

Expresivní grafika Jana Krumphanzla byla vždy především o vnitřních emocích člověka, tentokrát tyto emoce mohou poprvé nejen potěšit jejich příznivce, ale i podpořit projekt, který má podle výtvarníka opravdový smysl. Všechny grafiky na výstavě budou prodejné a autor se rozhodl případný výtěžek věnovat také na projekty Centra Narovinu. Ceny proto zvolil nižší, než je u něho zvykem, aby podpořil možný prodej. Na výstavě by se měla poprvé představit také Krumphanzlova fotografika v typicky novátorském stylu. Ta určitě překvapí především pravidelné návštěvníky výstav tohoto umělce.

Jan Krumphanzl by rád pozval nejen své příznivce, ale také příznivce Centra Narovinu a všechny ostatní přátele výtvarného umění a dobrých, přínosných projektů. Celá akce bude spojovat jistou dekadenci Jana Krumphanzla, hudbu Sanctuary DJ Teamu a přirozeně umění pro dobrou věc.

Exprese pro Afriku (vernisáž)
2. dubna 2009 (19:00)
Praha, Galerie u Zlatého kohouta (Michalská 3)
Vstup: Zdarma / Dobrovolné

Exprese pro Afriku

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.