22.2.09: Boční projekt Punish Yourself se představuje

1969 was fine

Francouzské dark industrial punkery Punish Yourself asi znáte. Před nedávnem se čtyři členové této skupiny dali dohromady s jejich tour-managerem, přibrali saxofonistu Cyrila Laurenta, který u Punish Yourself hostoval a - vznikli 1969 Was Fine.

Důvodem vzniku kapely byla jednoduchá touha jejích členů: být schopni hrát hlasitý rychlý rock'n'roll/afterpunk bez make-upu, světelné show a komplikované elektroniky. Všichni jsou dlouholetí fanoušci Motörhead, Alien Sex Fiend, nebo Zodiac Mindwarp, a tak pro ně nebyl problém napsat písně v tomto duchu. V muzice můžeme zaslechnout i space-rockové a psychedelické momenty (ála Hawkwind a Chrome), free-jazzové prvky (podobné The Stooges, nebo MC5), ale také tribal-doomová schémata. Hudba 1969 Was Fine zůstala na křižovatce všech těchto vlivů: někde mezi Birthday Party a Suicide, Monster Magnet a Joy Division, Blue Öyster Cult a Foetus. Texty písní skládají hold kultovním idolům rock'n'rollu jako Johnny Thunders, Stiv Bators nebo La Muerte.

První album "1969 Was Fine...But 666 is allright" vyjde v březnu 2009 na značce Season of Mist. Nečekejte žádné známé hosty, nebo věhlasné producenty. Desku nahrála, smíchala a masterovala kapela sama.

Více najdete na jejich MySpace profilu.

zdroj: Gothtronic.com (PUNISH YOURSELF Side-project 1969 WAS FINE Presents Debut Album).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.