6.1.09: Zemřel Ron Asheton, nejlepší přítel Iggyho Popa a zakládající člen The Stooges

Zdroj:

 http://new.music.yahoo.com/blogs/stopthepresses/11495/ron-asheton-prince-of-raw-power/, http://www.rockandpop.cz/zpravy/zahranicni/kytarista-the-stooges-ron-asheton-nalezen-mrtvy/

ron_asheton_lg.jpg

Ron Asheton, kytarista punkrockových pionýrů The Stooges, která vystoupila společně s Iggy Popem v Praze 20. září, byl dnes ráno nalezen mrtvý ve svém bytě. Jeho tělo leželo na pohovce již několik dní.

Toxikologické vyšetření potvrdilo, že v jeho úmrtí nehrály roli drogy a s velkou pravděpodobností zemřel na infarkt. Kytaristovi bylo 60 let.

 „ Jsme šokováni, byl to  skvělý kamarád, náš bratr a hudebník. Je nenahraditelný. Bude nám chybět.“ Iggy Pop o něm prohlásil, že to byl jeho nejlepší přítel.


Asheton byl členem kultovní formace The Stooges, v žebříčku sta nejlepších kytaristů podle Rolling Stone se umístil na 29. pozici. Po komerčním neúspěchu alba Raw Power opustil The Stooges a hrál například v New Order (pozor neplést s angličany). V roce 2000 společně s bratrem založili New Stooges a poté co je viděl Iggy tak se The Stooges dali opět dohromady. V roce 2003 odehráli společně první koncert a v roce 2007 vydali album The Weirdness.

Rozhovor s Ronem Ashetonem ku příležitosti vystoupení Stooges v Praze naleznete zde:

http://www.novinky.cz/clanek/149763-ron-asheton-iggy-pop-chtel-vyvolat-reakci.html

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.