Prague Gothic Treffen Vol. 3 se blíží

V sobotu 9. srpna 2008 proběhne v prostorách pražského klubu Skutečnost již třetí setkání příznivců gotické subkultury.
 


Zdroj: CZ Sanctuary

Prague Gothic Treffen je specifickou akcí, která probíhá pravidelně již od roku 2006. Její tradiční součástí jsou DJ sety, procházející napříč celým hudebním "dark" spektrem, doplněné projekcemi atmosférických snímků, které se staly jedním z poznávacích znaků tohoto setkání. A slovo "setkání" (obsažené i v názvu akce) není vůbec zvoleno náhodou. Prague Gothic Treffen totiž není hudebním festivalem, nebo klasickou party, ale především "setkáním".

Hlavní myšlenkou akce je snaha o propojení příznivců gothic hnutí z celé republiky. Prague Gothic Treffen je tak i ideální příležitostí pro všechny, které gotická subkultura zajímá, ale ještě nikdy nebyli na žádné akci, a ani neznají nikoho podobného ze svého okolí. Přesto bychom úplným "nováčkům" doporučili, aby se podívali do topicu "Prague Gothic Treffen Vol. 3" na CZ Sanctuary fóru, kde se mohou alespoň virtuálně předseznámit s lidmi, se kterými se na PGT3 uvidí živě.

Samotná akce začíná úderem sedmé hodiny večerní, kdy se pozvolna rozjede jemná podkresová DJ party, soundtrack k vašim rozhovorům, který zároveň vybuduje atmosféru pro vystoupení speciálního živého hosta.

A tím není nikdo menší, nežli opravdová legenda rituálního darkwave, slovenská L'ahká Múza, která platí za jednu z nejoriginálnějších formací na dark scéně ve střední a východní Evropě. Hypnotický hlas Gudrun Snake a mystické linky multiinstrumentalisty 677 znějí od našich sousedů již od roku 1984. Díky osobitosti a naprosté upřímnosti zůstala i po 24 letech tvář této progresivní skupiny nezvrásčená módními trendy, což vyneslo kapele respekt i daleko za hranicemi naší bývalé republiky. Koncerty L'ahké Múzy připomínají ze všeho nejvíce liturgické rituály, oslavující posvátnost hudby jako prostředku k sebevyjádření. Jedinečný pohled na melodie a téměř okultní slovenské texty, spojené s působivou vizuální složkou tak vytváří neobyčejně silný celek, který posluchače doslova pohltí. Aktuální sestava je navíc obohacená o baskytaristku Moon. Veřejným tajemstvím jsou i zvěsti o přípravách nové desky L'ahké Múzy a příznivci této formace se tak možná mohou těšit i na nové tracky.

Po vystoupení L'ahké Múzy převezme hudební žezlo další speciální host DJ Nephilim, který rozjede "Flashback hour". Ta je jakousi poctou kultovnímu londýnskému klubu Batcave, ze kterého vzešlo celé gotické hnutí, a který letos oslavil 25 výročí od svého založení. Během "Flashback hour" uslyšíte všechny písně, které v roce 1983 kralovaly žebříčku TOP TEN v klubu Batcave. Tato hodinka jistě potěší především vyznavače "oldschool" gotiky, kteří si tak budou moci alespoň částečně navodit atmosféru Batcave před čtvrtstoletím. Tomu napomůžou i vpravdě undergroundové prostory klubu Skutečnost, které byly vybrány speciálně za tímto účelem.

"Flashback hour" bude vystřídána vyhlášením výsledků tomboly, ve které budou mít návštěvníci možnost vyhrát mimo jiné vstupy na festivaly Night Side, Moonlight Mayhem, na koncert Bella Donny v kostele Sv. Jana na Prádle, nebo na první akci svého druhu v České republikce - Gothic Masquerade. Mezi další ceny budou patřit CDčka, slevy do Nosferatu shopu, předměty z našeho nového merche, Zombiewalk trika a další a další.

Po rozdání poslední ceny rozhýbe Prague Gothic Treffen DJ set Sanctuary Teamu (Paesant, Samgarr, Ezechiel) a Nephilima, rozkročený mezi všechny kouty, které se dají na "dark" scéně najít. Návštěvníci tak budou mít možnost tančit až do brzkých ranních hodin, nebo do padnutí.

Ve vedlejší místnosti bude navíc probíhat doprovodný program, kde budou mít účastníci akce možnost posedět a odpočinout si. Zde také budou k disposici i nové placky a trika z dílny CZ Sanctuary a posledních pár kousků Zombiewalk triček.

Odložte opalovací krémy, vytřepejte netopýry z černých rób a přijďte se setkat se starými i novými přáteli, užít si krásu potemnělé noci uprostřed rozpáleného léta!

Prague Gothic Treffen Vol.3 - live: L'ahká Múza (SK)
9. srpna 2008 (start 19:00)
Praha, klub Skutečnost (Francouzská 76, Vinohrady) - MAPA
Vstup: 80,- Kč

 

 

Klikněte pro zvětšení

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

aaaaaa, už aby byla sobotaaa!!!! 8-)
uuuz aby byla nedele :D:D:D:D:
Cassandros: Nekecej a zhav kameru :D:D
těší se.. těší se! :-)
Mnoo tak to se těšíme:-) Snad to najdem :D
[5] No s tím budu mít taky asi problém tyjo:D Jinak doufám, že to neskončí moc brzo, z Prahy mi to do Brna nejede zrovna často... :-(
Budu tam... (asi gothíkovatím) :-)
Nene, zajistujeme do rannich hodin ;-) Pokud na nas zas nekdo nezavola FBI v 1 rano, ze jim utekly strasidla :D
Hm ok...první autobus mi totiž jede tak v 6 tak bych při nejhorším třeba zametal rozbitý flašky nebo sbíral kelímky od piva:D
Dotaz-lístky se kupujou až na místě nebo se někde prodávají?
:o)
bohuzel, letos opet ne..:-)...snad priste..:-)..
Ketmara: Listky u vstupu na miste;-) S 80korunovym vstupnym nema predprodej smysl:o))
Snad dorazím :-)<br />A doufám, že letos se to obejde bez návštěvy policistů :D
ahoj, mám dotaz. Je tam nějaké věkové omezení?
Tak když vidim ten line-up, tak mě ani nemrzí, že jedu na tu Meru lunu :D
[16] Aaa vedet o Mera lune drive, tak jedu s tebou! :sad:
Tady nejde o line-up, lepsi nejaka akce nez zadna :-D
Vazne to neni o line-upu, ale o tradicnim setkani :-) Na kapely se musi vypadnout za hranice, ale mne uplne wgt a CP stacily na leto :-) Ted uz jen vecirky v chladnych sklepenich :D
Satiras: Vekove omezeni snad jen na alkohol, kurivo, heroin v nadmernem mnozstvi...a tak :D
díky... já jen že mi stále odmítají vydat občanku a přitom jde o rozdíl měsíce
Darkorion: To je jasne ;-) Ja jen, ze Muzu zna kazdy od zacatku na konec i pozpatku ;-) Na afterparty urcite bude panovat darkwave(ne jako v Nemecku v pozdnich hodinach metal, to jsem si nevymyslela), takze jo, jsem rada za Meru Lunu. Jen po me nechtejte report. Uz jsem si koupila tolik chlastu, ze se z toho budu dlouho vzpamatovavat. Ony 4 zloty proti 4 euro za pivo je docela rozdil, takze zlate ceske obchody ;-)
[22]jenom kratce...dle toho chlastu..jo,jo...jiz tedka mluvis hodne z cesty....
BlackDream: Jen je to všechno pravda svatá. Česká scéna bude dlouhou dobu stát za hovno. Hlavně ta EBM.
[24] S fanousky jako Ty jiste...tak vem to pivo a bez na ML a dle moznosti tam i hezky dlouho zustan....
[15] Holt budeš muset uplatit obludného vstupaře :-)
[26]Ja se uz tesil na nejakeho goth duchodce a vono to bude takovy goth pionir...ale berem vsechny...
Pockej do rana, to budeme vsichni bez rozdilu goth duchodci :D
BlackDream: Tak si ty tvoje sračky vyprávěj někomu jinýmu. Takovýhle frikulíny mam nejraději.
Už se moc těšim. Snad se tam taky dostanu, když pojedu takovou dálku. Aspoň pěkně oslavim 20tiny.
Už se na tu akcičku dost těším a jsem na to fakt dost zvědavá, jestli tam nebudu se svými 24 lety jako kořen...<br />No, uvidí se... :-P
[31] Tak to Tě můžu naprosto jistě ubezpečit, že fakt nebudeš :-D
Taky jedu pěknou dálku, tak doufám, že budu moct rozdat aspon pár vizitek :-D
Tak doufám, že se vám Mera Luna vyvede...ale já dám ráda přednost PGT :-) a moc se těším !
jé, Mera Luna! Mít prachy, taky bych jela. Ale PGT taky dobrý... Pak bude dlouho prázdná stopa, tak dneska doražte ;-)
Tak už se chystáme, přijeli k nám kvůli této akci přátelé,co u nás přespávají a berem s sebou DVD z gothic pikniku tak ti co mají objednáno hlašte se o ně! :-)
tie komentare tu ma celkom pobavili... :-D
MUsim pochvalit vsechny organizatory, protoze to sklepeni, kde se to odehravalo bylo velmi velmi suprove a hodilo se k atmosfere. Akorat bych spis bral, aby se tam tocilo pivo do kelimku nez prodavali lahve.
Budme radi za lahve, protoze chlemtat pivo z kelimku je maximalni hnus....
...hele dost mne to zaujalo, ale spis to mozna bylo tim prostorem a tim ze jsem tam potkal dost znamych (nektere po dlouhe dobe), bejt to mozna nekde jinde, nevim jestli by mne to tak zaujalo. A nebot jsem clovek od prirody se sklony neco resit - prosil bych o nejakou osobni schuzku s nekym kdo ma tuhle akci po strance dramaturgicke na svedomi - mam takovy napad...<br /><br />Jsem na telefonu 737 104 224 v podstate 0-24h denne (T-Mobile)
Tak tentokrát jsem si to opravdu užila :-D. Ty sklepní prostory byly naprosto úchvatné WOW ! ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.