Subculture festival již o víkendu

Na začátku srpna zažije metropole nad Vltavou jeden z největších mejdanů ve své historii. Na pražském Džbánu proběhne Subculture Fest, který představí to nejlepší z punku, rock'n'rollu, ska nebo reggae. Na své si však mohou přijít i milovníci "temnější" scény.


Zdroj: Subculture Fest

Už z názvu je jasné, o co festivalu jde a kdo patří do jeho cílové skupiny. Festival je zaměřen hlavně na klubovou scénu a organizátoři si pozvali kapely, které patří v rámci svých subkultur k tomu nejlepšímu. Horrorpunk je zde zastoupen legendárními Misfits, ska zase veteránem a jedním z nejlepších pozounistů Karibiku Rico Rodriguezem.

Celá akce se přesunula z Kralup nad Vltavou do samého srdce Čech, kde se pořadatelům podařilo najít daleko příjemnější prostor. Areál na Džbáně pojme až 8000 lidí a návštěvníci si budou moci užít i koupaliště, které bude v době konání festivalu zdarma. Samozřejmostí pak bude nespočet barů a stánků s občerstvením, které uspokojí samozřejmě i vegetariány a vegany. Přestože se akce koná v Praze, stejně jako na ostatních velkých festivalech bude pro romantiky a mimopražské u areálu k dispozici stanové městečko a parkoviště, pro nejmenší návštěvníky je pak přichystán dětský koutek. Brány festivalu se otevřou v pátek 1. 8. 2008 přesně v 10.00 a na prvních 2000 návštěvníků čeká na vstupu překvapení.

Na třech pódiích vystoupí necelá stovka kapel a DJ's s širokým žánrovým rozsahem. Na plakátech jsou největším písmem vyvedeni američtí punkeři Misfits, což samozřejmě není náhodou. Jméno Misfits se stalo od roku 1977, kdy kapela vznikla, téměř synonymem pro horor punk. Žádné jejich vystoupení se neobejde bez hromady lebek, kostí, líčidel a jiných propriet, které jsou typické pro béčkové horory, takže o zábavu na úrovni nebude nouze. Mezi další velká jména punku a rock'n'rollu patří němečtí psychobilly rebelové Mad Sin a Churh Of Confidence nebo francouzští Astro Zombies. Fanoušky street punku a Oi! zase potěší Deadline nebo Los Fastidios, kteří mají v ČR početnou fanouškovskou základnu.

Pro milovníky ska a reggae je přichystána lahůdka v podobě vystoupení čtyřiasedmdesátiletého Rica Rodrigueze, který vzhledem k svému věku už moc nekoncertuje. Rico patří mezi nejznámější studenty legendární jamajské Alpha Boys School, kam docházela například většina členů legendárních The Skatalites. Další peckou hrající na druhou dobu jsou pak angličtí Hotknives, kteří si svými sladkými songy získali srdce nejednoho fanouška ska a 2tone. A že zjihli i ti největší tvrďáci.

Z domácích kapel se můžete těšit na zavedené kapely jako Sto Zvířat, Gangnails, N.V.Ú, Totální nasazení, DiscoBalls nebo Green Småtroll a naše východní bratry bude reprezentovat ostřílená banda punkáčů Konflikt. Kompletní line-up najdete na webu www.subculturefest.cz.

Lístky seženete od 1. 6. 2008 v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal za 550 Kč včetně poplatků nebo přímo na www.subculturefest.cz, kde jako bonus dostanete placky Misfits a CD.

Subculture Fest
1. - 2. srpna 2008
Praha, kemp Džbán (Nad lávkou, Praha 6)
Vstup: 550,- Kč předprodej / 600,- Kč na místě

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jsem moc moc zvedavej na Misfits, z zivaku co jsou z posledni doby na youtube to s jejich soucasnym zvukem nevypada moc slavne :sad: Ale treba prekvapi, kazdopadne se tesim.
Já jsem z toho koncertů mejch oblíbenejch Misfits ještě pořád tak zklamanej, že se mi vůbec nechce dělat ani report :-(
[2] Vidíš měl jsi jet s námi na Masters na MINISTRY :-) Já jsem zase z My Dying Bride a Moonspell nadšený. :-D ;-) :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.