Temné hudební rituály uhranou 8. prosince Rock Café

Legion W a CZ Sanctuary si vás dovolují pozvat na poslední pražskou "živou" gotickou akci v tomto roce!
 


Zdroj: CZ Sanctuary

V sobotu 8. prosince 2007 přivítají prostory klubu Rock Café slovenskou experimentální gothic industriální legendu L'ahká Múza, jihlavské darkambientní šamany Tábor Radosti a brněnské dark rockery Alvaréz Peréz.

**Tábor Radosti - hypnotická cesta do jiných světů**

Jméno této neustále stoupající hvězdy rytmického darkambientu museli zaznamenat snad už všichni, kdo se alespoň otřeli o alternativní elektronickou hudbu. O Táboru Radosti se totiž hodně mluví a není se co divit. Seance těchto jihlavských hypnotizérů patří k opravdovým zážitkům, kde je divák vystaven nejen vlivu hlubokých zvukových ploch a rytmických pulsů, ale i famózně zpracovaných vizualizací, které jsou podtrhovány mystickými maskami obou protagonistů a českými texty deklamovanými podmanivým hlasem jakoby z jiné dimenze. Vidět vystoupení Tábora Radosti je zkrátka povinnost nejen pro ortodoxní vyznavače temné elektroniky.

**Alvaréz Peréz - pod vlivem dark rockové drogy**

Kořeny brněnské dark rockové formace Alvaréz Peréz sahají až do roku 1993. Že se těch 15 let zpěvačka Ellen Alvaréz a její kumpáni opravdu neflákali, dokazuje kromě úctyhodného výčtu koncertů i pět regulérních desek, z nichž bude českému publiku asi nejznámější album "Thanatophobia" (2003, Netopejr). Produkce Alvaréz Peréz působí svou zešeřelou melancholickou hudební náladou a texty (ve kterých se střídá čeština s angličtinou) jako proud potemnělých sebezpytujících myšlenek po pořádné dávce morfia. Koncert AP bude událostí zejména pro příznivce inteligentní introspektivní kytarové muziky, a fanoušky kapely, kteří dostanou příležitost poslechnout si živě materiál z nově připravované desky.

**L'ahká Múza - mistři obřadní atmosféry**

Po více než roce se do ČR opět vrací legenda (česko)slovenské gothic elektronické scény, L'ahká Múza. Tu založili již roku 1984 (!) Gudrun (zpěv) a 677 (kytara, programování), aby dali průchod svým hudebním názorům. Díky osobitosti a naprosté upřímnosti zůstala i po 23 letech tvář této progresivní skupiny nezvrásčená módními trendy, což vyneslo kapele respekt i daleko za hranicemi naší bývalé republiky. Koncerty L'ahké Múzy připomínají ze všeho nejvíce liturgické rituály, zachovávající, respektující a oslavující posvátnost hudby jako prostředku k sebevyjádření. Jedinečný pohled na melodie a téměř okultní slovenské texty, spojené s působivou vizuální složkou tak vytváří neobyčejně silný celek, který posluchače doslova pohltí. Současná sestava je navíc obohacená o baskytaristku Moon a Coru obsluhující samply. Lepší tečku za pražským koncertním rokem z žánru gothic hudby prostě nemohli organizátoři akce vybrat.

**Od soumraku do úsvitu**

Snad už samozřejmostí na podobných akcích je DJ afterparty, kterou tentokrát budou mít na starosti kromě matadora gotických bakchanálií DJ Mirage i členové CZ Sanctuary. Rozhodně tedy bude důvod nechat ujet poslední metro a ponořit se do víru zábavy až do ranních hodin.

**Těšíme se na viděnou 8. prosince 2007**

**L'ahká Múza (SK), Alvaréz Peréz, Tábor Radosti**
8. prosince 2007, 21:00
Praha, Rock Café (Národní 116/20)
Vstup: 100,- Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikněte pro zvětšení

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tábor radosti a Ĺahká múza, ja, ja, jawohl! Alvaréz Peréz nemusím sice vůbec, ale na ty se odklidím na bar a cena je více než přátelská. :-)
jo vypada to paradne hlavne na tabor radosti budu zvedavej 8-)
Těšim se, těším:-)
Mno tak s trochou štěstí budu spíš v Bratislavě ten večer.. ale kdoví jestli :-)
Nejvíce se těším na Tábor Radosti...
ja alvarez perez moc nemusim ale na zbytek kapel se tesim moc lahkou muzu jste mi nadelili k vanocum moc vam dekuji je to podle meho ta nej kapela v cesku a slovensku!
Taktéž se těším na příjemný večer plný starých Mayů a Inků, obsidiánových nožů a zaniklých civilizací...
No asi se taky přijdu podívat ;-) Ještě když je taková fajn cen za vstup..
mno tak to me zaujalo... ja se stavim taky ale jen jestli mi zbyde neco ze Skonu ;-)... coz doufam ze jo... :-)
Ja myslela ze: ma to 4 nohy, ocas a mnouka to... mno jako to je jasna Zmutovana Olihen!... hmm ale pak sem si rekla hold ne no :-(.... a ona to byla kocka... "jak necekane" :-D ..... snad se na tuto zajimavou akci take dostavim ;-)
Budeme se na vás všechny těšit, L'ahká Múza se už taky nemůže dočkat, tak doufám, že nebudou zklamáni ;-) A abychom ukrátili čekání, přidali jsme krátkou videoupoutávku - více v textu :-)
Yahou, Boj skončil !
nejvíce se těším na L´ahku Múzu a tímto děkuji Gudrun za pozvánku a na Tábor Radosti jsem zvědavá.Nechám se překvapit ;-)
Nu, vypadá to velmi dobře, ale samotné se mi tam nějak nechce :/
Mno tak bohuzel mezi vas na tuto akci nezavitam.. nejsou penize... :-(... tak se mejte a pristi rok se urcite jeste uvidime ;-)
hi there, I will spend the weekend (7./8./9.12.07) in Prague. Do you can recommend me a good gothic-club? the event in the rock café at 8th of december seems very interesting. I think I will check it out. If you have other recommendations, please tell me. Bye, Mila (from Berlin)
[16] Hey mila thanx for visiting our web :-). Unfortunately there is nothing like a "proper" gothic club in Prague (to be honest,, neither is in the whole Czech Republic :sad: ). But we're looking forward to seeing you at Rock Cafe, I think you could find this event interesting :-).
ezechiel: hi, thank you for your answer (and for your great English language!). then I will look out for Rock Cafe. unfortunately I can´t read Czech language, so I have another question: the bands who will playing in Rock Cafe on 8th of december are Czech bands, aren´t they? I think it would be wonderful, to listen to Czech gothic music! last question: what will dark people do if they want to go out dancing? are there dark parties sometimes? bye, mila
[18] Oh, thank you :-). I believe it will be easy for you to find Rock Café club (see the map below) it's near the Wenceslav Square or the National Theatre. Furthermore I think that people should be able to tell you the way if you ask them about "Rock Café". As for the bands...not exactly, Tabor Radosti and Alvarez Perez are from here but L'ahka Muza is the Slovak project . But I think it would be interesting introduction to the Czech/Slovak gothic music for you anyway. ;-) About dance parties - exactly - there are gothic parties "sometimes". For example we organised such a party last weekend, but this event in Rock Café (followed by afterparty where you can dance according to your wish) is also the last live gig in here in 2007. I hope you will enjoy it :-). Feel free to ask me if there is anything we could help you with :-) <br /><br />Map to Rock Café: http://www.mapy.cz/#x=133066788@y=135932344@z=15@mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=rock%20cafe%20narodni@sss=1@ssp=133054608_135924192_133083376_135950160
Tak jsem si to pěkně všechno omrkla na YouTube, upoutávka na akcičku se taky moc povedla a teda Tábor Radosti je mazec, moc se na ně těším 8-O
[20] To je dobře, já věřím, že Tě nezklamou ;-) Tak na viděnou v sobotu 8-)
Asi dorazím, afterparty po Skonu ve Styxu byla docela fun... a od té doby jsem nikde nebyla a docela bych si něco podobného zopakovala.
[22] V tom případě bude tohle akce přímo pro Tebe... ;-) Akorát příště hlídej Laibach, ať je zase neprošvihneš :-D
Neboj, to neprošvihnu. A už vůbec ne toho. 19. 12. Upřímně řečeno ještě nevím, jestli zítra dorazím, protože tam asi nebudu mít moc známých... ale jak to tak vidím, tak asi stejně dorazím.
[24] Minimálně část těch, kteří tančili na afterSKonu tam bude, nebo j se nic ;-)
Okej, překecali jste mě... btw musíme domyslet tu taneční kreaci :-D
AHoj !Chceli by sme podakovat Silvrovi a Santuary.cz za organizovanie<br />tohoho skveleho podujatia!Hralo sa nam vyborne a to hlavne vdaka<br />masivnej podpore a priazni publika ,ktoremu dakujeme za vytvorenie<br />silnej atmosfery ! Verime,ze sa aj v roku sa 2008 najde prilezitost,a my sa opat uvidime v Prahe ci inom ceskom meste s Lahkou Muzou a Hieros Gamos ! Za clenov kapely Vas srdecne zdravi Gudrun !
No lidi, kde je ta bouřlivá reakce? Nebo ještě dospáváte sobotu? Byl to mazeeeeec a L'ahká múza mě naprosto odrovnala a Tábor radosti je taky super!!! Všechny jsem vás tam poznala a Lyrel má nový vlasy a moc jí to slušelo!! Všichni jste krásní :-D
Ale, docela mě naštvalo, že to místo mělo horší atmosféru, než v Brně. Ale to určitě nic nemění na tom, že skupiny byly super :-) Hlavně Tábor radosti.
[29]<br /><br />Tábor radosti měl výbornou projekci ;-)
Díky všem, co dorauili a užili si akci... Vše dopadlo jak mělo, klub i kapely jsou spokojeny. Taky díky mé sestře, ona ví za co....
[26] To ybs nesměla utéct tak brzo ;-)<br /><br />[27] I my děkujeme, doufám, že se nám to podaří zopakovat! :-)<br /><br />[28] Tak proč ses nepřihlásila? ;-)<br /><br />All: Report už se sepisuje, fotky upravují....tak zůstaňte na příjmu ;-)
[32] Myslíš jako sčítání lidu? ;-) Spokojila jsem se s tím, že vás vidím. Ale určitě bude ještě šance...až mi doroste ta debilní ofina... 8-) Vymázla jsem odtamtud docela rychle, byla ještě potom nějaká "tancovačka"?
Koncert byl fajn, ale zajímalo by mě, koho proboha napadlo dát Tábor radosti jako první kapelu?
[34] Přesně tohle jsem řešila taky...moc se to nehodilo :-(
Eriee: Vůbec se to nehodilo. Táboriti mají hrát ve tři ráno a mají být tak osolení, že praskají ušní bubínky (ano, jsem náročná, vím, vím:-)), ale i tak byl jejich set skvělý. Bohužel mne tradičně také "potěšilo" zjištění, že kapela, kterou fakt nemusím, tzn. Alvaréz Peréz, hraje asi nejdelší dobu. Naopak Táboriti a L'ahká múza hráli na můj vkus dost krátce. Btw. Múza taky palec nahoru, viděla jsem je poprvé naživo, hráli skvěle a paní Gudrun má kromě úžasného hlasu taky obrovské charisma. Takže vzato kolem a kolem panuje u mne spíš spokojenost. :]
[36]Ja myslim ze TR a Múza hned po sobe by bylo hodne narocne vzhledem k jiste "ritualnosti" obou kapel, podle me by se vystoupeni slilo do jedineho bloku a obe kapely by nevyzneli tak dobre jako kazda zvlast :-P
Taaak fotky jsou v galerce a tentokráte jsou opravdu pikantní 8-) <br />Poradi kapel mi zpocatku taky prislo nejak proti srsti, ale kdyz se na to zpetne clovek podiva, lepe to fakt udelat neslo ;-) <br />....ale z ceho mam z akce nejlepsi pocit je fakt, ze i presto v jakych udesnych podminkach jsme byli nuceni stravit afterparty, vy lidi jste byli natolik shovivavi, ze jste setrvalia dokonce se i bavili! Takze diky vam vsem za ucast!!
Samgarr: I don't think so. Přece jen, nehraje se pět minut po sobě.. ;] Ale co už s tím, ona je potíž i v tom, že AP opravdu nemusím mnohem raději bych na jejich místě viděla např. Neural Implant či Depressive Disorder. Inu, co naplat, i tak to byla povedená akce. :]
To máš tak, organizátor rozhoduje co představí publiku a riskuje svoje peníze, v důvěře, že návštěvníci přijdou. Až budeš něco pořádat, taky uděláš vše v maximální víře, že to děláš nejlépe jak můžeš. A pak tě budou podobné stížnosti opravdu těšit ;-)
Taktéž děkuji organizátorům akce a hlavně kapelám TR a Ľahká múza za uskutečnění této skvělé akce. Stejně jako Sadako si ale taky trochu rejpnu. TR na začátek jsme opravdu nečekali 8-O, každému jen trochu citlivějšímu dramaturgovi to přece musí být jasné ... Dovolím si zde jeden příměr, je to jako kdyby Bible začala Apokalypsou sv. Jana :-). Navíc jsme očekávali, že začátek celé akce bude mít (tradiční) zpoždění a řekli jsme si, že určitě nebude vadit, když dorazíme o nějakých pár minut později. Ale chyba lávky !!! Ono to začalo přesně v 9 a na podiu už to rozbalil zlatý hřeb večera: Tábor radosti !! Tak co je tohle za pořádky se ptám ?? :-) Ale nechci tu vypadat jako kverulant, jen víc a houšť takovýchto akcí 8-)<br />btw. <br />Chtěl bych mít v jedné věci jasno. Zdálo se mi, že v jeden okamžik vystoupení LH se Gudrun poroučela na zem (připadlo mi to, že se zamotala do káblů). Možná se to jen zdálo, ale příšlo mi to trochu divné, když taková charismatická žena s tváří Bohyně Pomsty se najednou začala pohybovat po čtyřech na podiu. :-D. Tímhle smyslem pro humor a sebeironii si mě naprosto získala :RESPEKT: 8-)
hi, thank you for this great recommendation. I was there. I really liked Tabor Radosti. it was my highlight this evening because it is such an interesting band. I liked the successful mix of video installation, sound and performance (with the masks). Wow, I was overwhelmed! The last band, Lahka Muza, I also liked very much. It reminded me on Diamanda Galas. The singer had such a impressing voice. Praha is a great city, I will come back soon! bye, mila (from Berlin)
Pavel Zelinka: Ale no tak. :] Chápu, že nelze vyhovět všem, nicméně mi to nedá, abych k pochvale (kterou si koncert rozhodně zaslouží) nepřipojila i drobný povzdech.
Já to taky nemyslím smrtelně vážně, jen jako občasný organizátor vím, jak dokážou podobné poznámky, pronesené v dobré víře, ale občas špatně zformulované otrávit organizátora po podařené akci.... protože spokojení se většinou neozývají....
[41] Ahoj , ano bolo to tak...este sa mi to nikdy nestalo,ale bohuzial<br />na podium pribudol po zvukovke jeden zakerny kabel, o ktorom som netusila a pri tom mojom "tanecku" som sa nestastne do neho zamotala..nastastie to dopadlo dobre a ked uz som bola neplanovane na zemi,tak som to vyuzila na specificky presun k mikrofonu...som rada,ze ste to pochopili ako dobry for a tak sme sa neplanovane zabavili na tom spolu !!! inak vdaka Paesantovi za umelecke oko - fotky su vyborne ! Taktiez ma tesi burliva konverzacia,ktora sa tu rozbehla...<br />Majste sa fain and stay with us ! Vasa Gudrun
[32]<br />Byla jsem na plech tak, že jsem nemohla skoro ani chodit.. a všichni najednou někam zmizeli a ani jsem nevěděla, kdo všechno nakonec zůstává... tak jsem šla. Ale docela mě to mrzí, doma jsem se nudila.
Jinak co se týče akce, zdála se mi poměrně kvalitní a bylo mi docela jedno, v jakém pořadí kapely byly. Tábor radosti mě potěšil, jenom by mohli hrát trochu déle... zdálo se mi to trochu krátké. Ostatní interpreti sice nepatří svým zařazením k mému nej (přeci jen jsem spíše na ten industrial), ale neurazili. Celkově to hodnotím docela dobře. Uvidíme se na Laibach 8-)
Gudrun: Díky za odpověd. To jsem nečekal, že mi odpoví dokonce sama aktérka tohoto incidentu. Upřímně řečeno v těch botách, co jsi měla na sobě, bych neudělal ani krok a při těch Tvých odvážných pohybech jsem se obával neplánovaného stage divingu do publika :-D. Naštěstí bylo vidět, že v tom máš praxi 8-). Jinak pochvalu si taky zaslouží inteligentní publikum, které se nikam netlačilo a ta komorní atmosféra... <br /><br />btw. Zajímalo by mě jestli neplánujete v blízké době vystoupení s Hierosgamos. Měj se.
Projekt Tábor radosti touto cestou děkuje Silverovi - Sanctuary.cz - Lahké Muze a Alvaréz Peréz za skvělou atmosferu po celý večer !!!<br /><br /><br />**...T...R...**
A nesmíme zapomenout na skvělé Fans !!! Děkujeme !!!<br /><br />**...T.R...**

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.