Xeno & Oaklander se vrací do Prahy

V pátek 31. března se můžete v pražském Underdogs nechat prostoupit tvorbou brooklynských resuscitátorů minimal synthu. S nimi na RARE vystoupí i německý projekt Trespasser.

Xeno & Oaklander jsou v brooklynské undergroundové elektronické scéně pojmem a spolu s už neexistujícím labelem Wierd records od roku 2004 definovali sound současného minimalsynth /darkwave comebacku. Dvojice složená z francouzsko-norské zpívající filmařky Liz Wendelbo a nadaného krotitele syntetizárorů Seana McBrida už od začátku sází výhradně na chladný zvuk analogových syntetizátorů a zakládá si na tom, že všechny desky nahrává  živě.

S tímto rukopisem, kterým inspirovali spoustu svých současníků, několikrát projeli Evropu i domovské Spojené státy, odehráli bezpočet festivalů a také netradičních koncertů (třeba v newyorském nebo curyšském muzeu). Nezajímavá není ani činnost remixerská, kdy si například posledně posvítili na skladbu britské legendy Johna Foxxe.
 


Duo se se svým plně analogovým setupem vrátí po více než dvou a půl letech i do Prahy. Mezitím se stihli zabydlet na značce Ghostly International, kde vyšla deska "Par Avion", i jejich loňské album "Topiary". Po dobu krátkého evropského turné bude k dispozici limitovaná edice kazet "Movements II" určená výhradně pro návštěvníky koncertů. 

Jako speciální host se v pražské premiéře představí newyorské trio Trespasser momentálně usazené v Berlíně. I jejich sound se opírá o neproniknutelné synťákové vrstvy a vyšinuté oscilátory, které transformují lásku tvůrců k ambientu, postpunku o osmibitovým vzpomínkám. Naživo jej tvoří audiovizuální černokněžník Yuro Chain, doprovázený basákem Augustem Skipperem a drtitelem mašin Roma Fonschechtelem.
 


O dokreslení atmosféry se postará speciální instalace od party XYZ Project a v dj setu se kromě Rare rezidentů jako host předvede Oliver Torr. 

Na páteční večer už prostě máte plány.

Xeno & Oaklander (USA), Tresspasser + DJ Oliver Torr, whydie? a soyre
31. března 2017
Praha, Underdogs (Nádražní 3)
Vstup: 250 Kč

 

Xeno RARE

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.