Mistr ponurých atmosfér Dirk Geiger zahraje poprvé v Praze

Třetí vydání elektroindustriálního dýchánku Carpe Diem Night bude opět výroční a tentokrát bude zahaleno do IDM ambientního hávu. Vrací se do románské komnaty žižkovského klubu Fatal.

Slovenský IDM ambientní projekt ISH vydal dvě výtečná alba "Inward Grip" a "Resonance Level" na renomovaném slovenském labelu Aliens Production a do Prahy se vrací po skvělém vystoupení na festivalu Electrosmog před dvěma lety. Nabízí posluchačům hutný sound, hypnotické ambientní krajiny proložené krystalickými bloky výživné elektroniky a je doprovázený strhujícím vizuálem. Přijíždí se zbrusu novým setem, který měl premiéru v únoru na vystoupení v Bratislavě.

Pražský noisebient, field recordings projekt Instinct Primal je s vystoupeními v našich luzích a hájích velmi skromný, proto každá příležitost k vidění je ojedinělá a vzácná. Vousatého chlapíka s chlupatým mikrofonem mohou lidé potkávat téměř všude, např. v myčce na auta, opuštěné vodní nádrži v Bratislavě, na louce, v kolektorech pod Prahou a jejím letištěm nebo třeba v drážďanském vojenském muzeu. Z těchto míst nasnímané zvuky pak tento umělec ve svém studiu dotváří do svých originálních zvukových fresek. A slaví s nimi úspěch po celé Evropě, což dokazuje úspěšné vystoupení v Berlíně, tour po Rusku a třeba letos v květnu ho mohou - již podruhé - slyšet posluchači z Londýna. Nejen Praze učaroval svým vystoupením s japonskými noisovými samuraji Contagious Orgasm. Jeho tvorba je specifická precizní, až patologickou prací se zvukem, což dokazují tři výborná vydaná alba, remixy pro :Wumpscut:, Xabec a úspěšný je i s masteringem. Zvukový mág je také vlastníkem microlabelu Nova Alternativa, kde v současnosti vychází jeho split s další japonskou noise legendou Hiroshim Hasegawou (Astro) jako Noisebient. Můžeme se jen těšit, jakou zvukovou tvář nám tento rozmanitý projekt nabídne.

Z Německa do Prahy míří momentálně jeden z nejlepších, jakého může IDM ambient scéna ve světě nabídnout. Dirk Geiger zaujal již albem "Dondukov 15", kde originálním způsobem zkombinoval field recordings s IDM strukturami a sklidil s ním zasloužený úspěch. Ihned po něm sáhl renomovaný inovativní chicagský label Tympanik Audio, kde se etabloval rovněž IDM, field recordings, avšak již hloubavějším a zvukově vybroušeným klenotem, albem s názvem "Autumn Fields". A label už ho nepustil, následovala další alba, mezi kterými si odskočil k německému Ant-Zenu na spolupráci s výše zmíněnými Contagious Orgasm na společném albu "Fallen Empires". Jeho zatím poslední album "Connected Worlds" je opět zvukovým zážitkem a je specifické proudy impresí, které se protínají v ponurých atmosférách. Dirk je také vlastníkem IDM industrial music labelu Raumklang Music.

Na afterparty k tanci zavelí dva ostřílení borci. DJ Fakír, který v devadesátých letech střídavě pobýval mezi Berlínem a Prahou a nasál tak to nejlepší, co tehdejší scéna mohla nabídnout a DJ Ron, jež úspěšně implantuje do svých setů IDM a progresivnější elektroniku a namíchají tak EBM/gothic/IDM koktejl pro všechny tancechtivé posluchače.

http://www.dirkgeiger.com/
http://instinctprimal.com/
http://www.czscene.cz/ish
http://www.czscene.cz/fakir
http://www.czscene.cz/ron
http://www.fatalclub.cz/

Vstup 200,- Kč.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.