Na podzim vám přivezeme YOUTH CODE!

Dotáhnout do hlavního města jedno z nejživelnějších nových uskupení EBM? To jsme nemohli nechat jen tak... A k tomu nová vřící česká electrokrev V0nt.


Ryan George a Sara Taylor spolu jako Youth Code začali hrát v roce 2012. Od začátku je kromě kořenů v nezávislé hardcore-punkové scéně pojila sdílená láska ke starým, hlučným a temným elektronickým kapelám. V rozhovorech zmiňují jako inspiraci stále stejná jména – Front 242, Skinny Puppy, Nine Inch Nails nebo Front Line Assembly. Po boku Skinny Puppy Youth Code dokonce vloni odjeli severoamerické turné.

Dvojice z LA však s inspirací pracuje poměrně volně a už na debutovém, dva roky starém albu „A Place to Stand“ ukázala, že jí není cizí ani současný elektronický zvuk, když spolupracovala například s experimentálním hip hopem Clipping.


Youth Code - Carried Mask



Letos Youth Code představili novou desku „Commitment to Complications“, kterou opět vydal americký label Dais Records, stojící za jmény jako Cold Cave nebo Drab Majesty. Producent Rhys Fulber z dvojice vymáčkl doslova chuchvalec energie, která jasně signalizuje, že tento žánr rozhodně neřekl své poslední slovo! Jak trefně recenzent na Radiu Wave na konci shrnul „Youth Code na novince dokazují, že i s takovýmto přístupem lze udělat album, které se v digitální elektronické produkci roku 2016 neztratí“.  

Z podobných kořenů jako hlavní hvězdy pochází i domácí projekt V0NT. V tuzemském tvrdě elektronickém projektu se sešli členové hardcoreové stálice Remek a vloni na podzim natočili benefiční troj-písňové demo. I to stačilo, aby se dostali do sledovaného výběru možných domácích objevů roku 2016 podle kolokvia hudebních redaktorů v článku iniciovaném respektovaným Karlem Veselým.

„Na hc/punkové scéně, odkud přichází Šaman a Marek Zeman tvořící V0nt, není moc zvykem nějak výrazně vybočovat ze zajetých kolejí. Přesně tohle ale V0nt udělali – z Remek si nesou texty o zmaru a ponořit se ještě víc do temnoty je pro ně hračka. Vlastně mají k synťákovému darkwaveu a hororovým obrazům s obrácenými kříži mnohem blíž, než by se mohlo na první pohled zdát,“ říká Miloš Hroch z Radia Wave.

Letošní první koncerty ukazují, že k legendám Vanessa a už poměrně etablovaným Schwarzprior se přidává další silné EBM těleso!

Takže si zapište za uši, že 20.10. v klubu Újezd vedle vypukne řádný EBM riot. Vstupenky seženete za 250 Kč (+ poplatky) v předprodejích už teď.

Youth Code

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dobrá zpráva. Těším na pořádně syrový EBM nářez...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.