The Cure včera odstartovali své dlouho očekávané turné

Robert Smith a spol. po osmi letech vyrazili na celosvětové turné, v úterý 10. května ho začali v New Orleans. Poslechněte si i dvě nové písně.


Do vystoupení legendárních The Cure v Praze zbývá ještě skoro půl roku (v O2 aréně koncert proběhne 22. října), už teď si ale můžeme udělat malý obrázek, jak to bude vypadat. Slibovány byly skladby napříč sedmatřicetiletou kariérou kapely, směs hitů, rarit, skladeb oblíbených i dosud nevydaných ve zbrusu nové pódiové prezentaci.

Podle setlistu úterního koncertu, který se už objevil na internetu, můžeme potvrdit, že slibované se stalo skutečností. Kromě notoricky známých rádiových hitů i oblíbených koncertních skladeb, zazněly v Kiefer UNO Lakefront Areně i skladby roky nehrané ("All I Want" nebo "A Letter To Elise"), písně nové ("Step Into The Light" a "It Can Never Be The Same" - na YouTube v nepříliš dobré kvalitě najdete už teď tady a tady) nebo jedna z nejoblíbenějších věcí od The Cure, všeobecně málo hraná "Burn" ze soundtracku k ikonickému filmu "Vrána".

 

The Cure jsou známí svými dlouhými koncerty (standardně kolem 3 hodin, z čehož bezmála třetinu tvoří přídavky) a častými změny setlistů skladeb, kdy během jednoho turné vystřídají až stovku písní. Nemůžeme tedy zatím podle jednoho koncertu soudit, jak to v Praze za necelého půl roku bude vypadat, ale jako první vlaštovka nám setlist sloužit může. A můžeme se tak zase o něco víc těšit:
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

A druhý koncert turné přinesl přehranou téměř celou desku "Disintegration", máme se hodně na co těšit. http://www.setlist.fm/setlist/the-cure/2016/kiefer-uno-lakefront-arena-new-orleans-la-5bf16b14.html

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.