Podívejte se, jak Gary Numan tvoří ve studiu

Po kolosálním úspěchu prozatím poslední řadovky "Splinter (Songs From A Broken Mind)" naplánoval Gary Numan vydání své nové desky na letošní říjen. Crowdfundingová kampaň, kterou u této příležitosti spustil, mu zajistila dostatek finančních prostředků již během prvních 24 hodin (psali jsme ZDE) a Gary se nyní může v klidu věnovat tvůrčímu procesu. A co si pod tímto pojmem představit? Podívejte se sami níže.

Gary k tomu říká: "Nahrávání alba je většinou dlouhý a komplikovaný proces. Jako fanoušek obvykle dostanete jen hotový produkt, desku profesionálně a úhledně zabalenou ve smršťovací fólii. Ale chybí vám ta celá cesta, kterou je potřeba k finálnímu produktu urazit. A tohle bych rád změnil. S mým novým albem, 21. v pořadí, vás do toho chci zapojit úplně od začátku. Budete svědky celého procesu, od první zahrané noty, přes vytváření textů až po líhnutí nápadů k přebalu desky. Některé dny jsou dobré, nápady přicházejí snadno a já budu šťastný a vzrušený. Jiné dny budou hrozné a já budu nešťastný a budu bojovat dlouhou bitvu s důvěrou, nebo jejím nedostatkem. Ale tohle je nahrávací proces. Často říkám, že tvorba desky je jako lezení na horu. Je to obrovský úkol, velká výzva, jako emocionální horská dráha, a není to jednoduché.

Datum vydání jsem nastavil na polovinu října 2016, tedy přesně tři roky od doby, kdy vyšel 'Splinter'. Nemám ponětí, jak to bude znít nebo kdo na tom bude dělat se mnou, pokud vůbec někdo. Pořád nemám ještě ani pracovní název. Je to jako prázdné plátno a všechno co se stane, se stane i s vámi, jako nedílnou součástí toho všeho.

Budu pravidelně nahrávat aktuality, někdy audio, někdy video. Uslyšíte ukázky skladeb od začátku až po hotovou verzi. Uslyšíte mě vysvětlovat, jak píšu a provedu vás celým procesem od začátku do konce. Doufejme, že až dostanete hotové album do rukou, budete k němu cítit užší pouto než k jiným deskám, které jsem kdy udělal. V to doufám."

Chystanou desku si stále můžete předobjednat, aktuálně je v kampani vybráno 210% cílové částky.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.