Na podzimním Batsavu zahrají postpunkoví Dividing Lines a Crystal Soda Cream

Batsave parties již dnes patří ke stálicím v programu klubu Basement. Na pravidelně nepravidelných večírcích si stálí návštěvníci i nově příchozí můžou užít DJské sety, postavené na klasikách i nových objevech gothic rockové, post-punkové, deathrockové i dark wave scény. V občasných speciálech se představují i stylově spřízněné kapely.  

Aby se vám ani nám netopýří Batsave candrbály neomrzely, zpestří ten listopadový živým vystoupením hned dvě kapely. První potvrzenou byla německá parta Dividing Lines. Pětice z Lipska míchá deathrockové i postpunkové postupy v příjemně osobitých a energických náladách. Marie, Micha, Erich, Sascha a Woody vydali v roce 2014 celovečerní debut "Lonely in the Crowd" u labelu Contra Light Records. Na jejich pražském koncertě však určitě uslyšíme i novinky ze zbrusu nové desky „Wednesday 6PM“, o kterou se starají svorně labely Plastic Bomb, Fairy Dust Records, Manic Depression a Holy Hour. 

 

Dividing Lines - House of Sugar

 

Stejný večer na stejném místě uvidíte taky rakouskou kapelu Crystal Soda Cream. Theresa, Sebastian a Philipp se hudebnímu světu nejdřív představili v roce 2012 kazetou, která dostala stejné jméno jako nese kapela samotná. Ta už je momentálně rozebraná, ale poslechnout, nebo stáhnout ji za "name your price", můžete na Bandcampu kapely. O rok později následovalo debutové LP "Escape from Vienna", jehož název odkazuje na filmovou klasiku Johna Carpentera - "Escape from New York". Vyšlo u labelu Totally Wired a i jej si můžete poslechnout. Ponořte se do jejich osmdesátkového zvuku a politicky angažované lyriky a doražte omrknout jejich live formu.

 

Crystal Soda Cream - Escape from Vienna

 

Aby toho nebylo málo, postará se o after party další německá akvizice - DJ ZeitUngeist. Jeho jméno vám může být povědomé z tamního festivalu Gothic Pogo. Nebude na to sám. Svůj setlist hitovek do vás totiž pustí také DJ Un5ound, kterého před tím uvidíte i v řadách Dividing Lines válet na kytaru. Ten už roztancoval párty na takových akcích, jako Vanity Noir, nebo Wave Gotik Treffen, takže párty rozhodně bude! Nezapomeňte si poznamenat datum 6. 11. a dorazit do vršovického klubu Basement!

Chybět samozřejmě nebude ani kasička, do které můžete přispět záchrannému centru pro netopýry - Nyctalus. Vstup na koncertní speciál činí 190 kč. FB event najdete ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.