Říjnové horornovinky

Zapíná se vám televize sama od sebe? Prásknou vám občas doma dveře? Pak se tento měsíc už po šesté budete v kině cítit jako doma! Chodíte rádi na viktoriánský piknik? I  v tom případě šup do šatů a hurá do biografu!


Dle profláklosti jména by tento měsíc měl být hororovou událostí číslo jedna další film ze série "Paranormal Activity". Jeho podtitul zní "The Ghost Dimension" a je pátým pokračováním found footage přehlídky, když nepočítám loňský úkrok stranou - "Prokletí". Naneštěstí, ne všechno, co nese peníze, člověka přimrazí k sedačce a právě "paranormální aktivity" jsou klasickou ukázkou kontroverzního titulu, který ne každému voní. A o co tentokrát půjde?

"Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý.

Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny." 

 

Paranormal Activity: The Ghost Dimension - trailer
 
Pokud vám rozklepaná kamera nic neříká a raději necháte svoje oči hladit krásnými obrazy na plátně, pak vás možná potěší "Purpurový vrch", tedy "Crimson Peak". Jedná se o nové dítko Guillerma del Tora (Hobit, Pán prstenů, Faunův labyrint,...), což se dá samo o sobě považovat za záruku kvality. Jsme zvědavi!!!

"Edith Cushingová (Mia Wasikowska) je na svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem a nepěkným traumatem z dětství, s nímž se vypořádává právě psaním. Záhadnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi (Tom Hiddleston), se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on. Dokonce tak, že po tragické otcově smrti brzy odloží smutek a provdá se za něj.

Díky sňatku se stane spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma. Přispívá k tomu odměřenost její švagrové Lucille (Jessica Chastain) a spousta děsivých vizí, jež ji provázejí od chvíle, kdy prvně překročila práh. Edith je sice k smrti vyděšená, zároveň ji ale zvědavost nutí odhalovat tajemství, které se dům snaží pohřbít. Že jí při téhle pátrací akci půjde neustále o život, asi není potřeba dodávat."
 
Purpurový vrch - trailer
 
Čeho se dočkají knihomolové s kvalitní nervovou soustavou? Vetřelci, zombíci i upíři čekají!

Jednu ze dvou knih vetřelčí trilogie jsme si u nás zrecenzovali. Jednotlivé tituly na sebe nenavazují a každou z nich napsal jiný autor. Tu třetí, závěrečnou, sepsal Christopher Golden a nazval ji "Alien: River of Pain". Vydavatelství Baronet ji poté překřtilo na "Vetřelec: Peklo".

"Důstojnice Ellen Ripleyová v hyperspánku stále pluje vesmírem ve svém záchranném modulu… A planeta LV-426, na níž s posádkou lodi Nostromo objevila vetřelce, dokonalý stroj na zabíjení, byla mezitím terraformována a osídlena prvními kolonizátory. Lidé sem přišli za novým životem, za štěstím, které na Zemi nepotkali. Komunitě se daří, narodilo se dokonce první dítě, dívenka Rebecca zvaná Newt… Po sedmapadesáti letech bloudění mezihvězdným prostorem Ellen Ripleyová konečně dosáhne záchrany."
 
 
Třetího pokračování se dočkala i série "Resident Evil" o kterou se u nás stará Fantom Print. Jeho podtitul zní "Město mrtvých", což naznačuje, že na vás autor S. D. Perry zombíky opět šetřit nebude.
 
"Leon Kennedy: energický, dychtivý policejní zelenáč se už těší, až začne nový život v Raccoon City. Nachází ale město podivně opuštěné – strašidelné večerní ticho narušuje jen občasný krok ve stínech a slabé, nadpozemské sténání něčeho poblíž… Claire Redfieldová: vynalézavá, ale bezstarostná mladší sestra Chrise Redfielda, jednoho z pohřešovaných bývalých členů zvláštní jednotky S.T.A.R.S. raccoonského policejního oddělení.
 
Claire přijíždí do Raccoonu najít Chrise stůj co stůj, a také zjistit, co se doopravdy stalo tu noc, kdy bratrův tým vtrhl do odloučeného sídla hluboko v Raccoon Forest. Avšak to, co odhalí, vyvolá jen další otázky a také obavy o Chrisův osud… Tu noc se totiž z Raccoon City stává nekropole. V tajné laboratoři pod dříve rušnými ulicemi totiž zpackaný pokus Umbrella Corporation o vyzvednutí ničivé mutagenní zbraně odstartoval strašlivou virovou epidemii, která proměnila každého muže, ženu a dítě ve městě v oživlou mrtvolu. A všechny mají hlad. Claire a Leon mají jedinou šanci na záchranu: dostat se na místní policejní stanici a najít způsob, jak uniknout. Na místním okrsku ale vyhledali úkryt i jiní lidé a ne všichni jsou na stejné straně…"
 
 
A do třetice třetí pokračování. Fantom Print nám předkládá další dílo Markuse Heitze "Dcery Jidášovy". Pakliže vás bavily předchozí "děti" a "syn", pak si přijdete na své i tentokrát.
 
"V ŽIVOTĚ UPÍRŮ NENÍ KLIDNÝCH DNÍ A NOCI JSOU PROSTĚ KRVAVÉ… Markus Heitz přichází s dalším temným hororovým thrillerem, po jehož přečtení jistě nebudete zhasínat!

Markus Heitz nám už potřetí připomíná, že být okouzleni upíry není dvakrát zdraví prospěšné. A to i když narazíte na někoho tak sympatického, jako je Sia, která má své lidské příbuzné vyloženě ráda. Dokonce natolik, že jim neváhá po smrti useknout hlavu, aby znovu nepovstali jako nemrtví – nebo, když už povstanou, je zase rychle uloží. V kusech, pochopitelně.

Inu, z lásky často konáme extrémní věci – a Sia se takovým extrémům chce pochopitelně vyhnout. Jenže to by se okolo ní museli přestat motat všichni ti vlkodlaci, hadodlaci a vůbec všemožné potvory, o vykonavateli poslední vůle nejmocnějšího londýnského mafiána ani nemluvě. Aby zachránila zbytky své rodiny, bude muset Sia znovu vytáhnout do boje a porcovat nepřátele jak o závod.

Ve kterém ovšem nemá rovné podmínky ani náhodou. Tentokrát se totiž stává nedobrovolným pěšcem v krvavém boji nadpřirozených bytostí o nadvládu nad Irskem. Z minulosti se vynořují přízraky, na které by Sia – ale i celé lidstvo – nejraději zapomněla. Jenže to nejde. Ve hře není jen osud ostrovní země nebo Sii samotné. Tentokrát je ve hře především rodina, kterou Sia přísahala chránit za každou cenu…

Že umí Heitz vybudovat napětí jako málokdo, to už díky našemu nakladatelství dobře víme. Že jeho monstra jsou brutální, krvavá, ale přesto svým způsobem majestátní, to víme také. Ovšem ve vyvrcholení trilogie Jidáš Markus Heitz ukazuje, že jeho monstra mohou být stále ještě bytostmi schopnými citu a sebeobětování jako nikdy předtím.

Na Siu čelící přesile a podivuhodným schopnostem nepřátel totiž čeká nebezpečí, se kterým nelze bojovat drápy ani zbraněmi – její vlastní krev, malá Elena, touží po smrti, protože věří, že jen tak přinese bezpečí milovaným. Dokáže Sia zachránit svou rodinu i před ní samou? Šance jsou minimální, ale pomoc někdy přichází z těch nejméně očekávaných stran…

 

 

Na samý závěr se potěšme čerstvým trailerem k animovanému filmu "Extraordinary Tales". Režisér Raul Garcia v něm spojil pět povídek z pera Edgara Allana Poe. Konkrétně se dostane na "Zánik domu Usherů", "Zrádné srdce", "Fakta případu monsieura Valdemara", "Maska červené smrti" a "Jáma a kyvadlo". Každý z pěti příběhů dostal vlastní grafický styl. O mluvené slovo se postaraly ikony jakými jsou Christopher Lee, Julian Sands, Roger Corman, Guillermo del Toro a Bela Lugosi. Příspěvek posledně jmenovaného přitom vznikl už v roce 1940. Uvidíme zda naši distributoři dostanou tuhle roztomilost i do českých kin!

 

Extraordinary Tales - trailer

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak Purpurový Vrch určitě a s Extraordinary Tales taky doufám, že se dostanou u nás do distribuce. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.