The Klinik v sobotu odehráli svůj poslední koncert

Ikona EBM to doopravdy zabalila.

Když jsme začátkem října psali, že The Klinik oznámili na 27. prosinec svůj vůbec poslední koncert (tady), tak nějak jsme pořád doufali, že se ještě "něco stane". Ale nestalo a legendární electro/EBM/industriální projekt, založený dvěma elektronickými polobohy Marcem Verhaeghenem Dirkem Ivensem v sobotu opravdu odehrál svou poslední show.

THe Klinik


S ohledem na to, jak zásadní tato kapela pro tvrdou elektroniku byla, nejspíš nikoho nepřekvapí, že berlínský klub Bi Nuu byl vyprodán během pár minut po otevření pokladny. A jaké to bylo?

Zvuk prý byl perfektní, začínalo se "Cold as Ice", pokračovalo průřezem toho nejlepšího z kariéry The Klinik (‘Black Leather’, ‘Sick in your Mind’, ‘Obsession’, ‘Moving Hands’) a zavíralo "Go Back" se dvěma přídavky. Následovala afterparty s DJ Dirkem, který udržel 300 zůstavších fanoušků na parketu až do pěti do rána.

Nám tak nezbývá než si trochu smutně povzdechnout a utěšit se myšlenkou, že se The Klinik alespoň podařilo poprvé (a naposledy) dostat loni i do České republiky. Dobré to bylo, že? A tady máte alespoň ochutnávku z oné poslední soboty:

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.