Letošní Halloween bude patřit elektronice z pekla

suicidecommandopraha sV pátek 31. října zahraje v tuzemské premiéře jedna z nejzásadnějších smeček tvrdě elektronické scény, belgický kult Suicide Commando. Spolu s nimi vystoupí německá úderka Painbastard a po letech obnovený slovensko-český projekt Gaping Chasm.




 

 

Electroindustrial, hellectro, aggrotech, harsh electro a celá řada dalších elektronických subžánrů by dnes nejspíš nezněla stejně, kdyby se před 28 lety Belgičan Johan Van Roy nerozhodl začít dělat vlastní hudbu. Inspirován průkopníky žánru EBM jako Front 242 nebo The Klinik, založil Johan projekt s názvem Suicide Commando a už od prvního alba „Critical Stage“ roku 1994 bylo jasné, že tohle bude něco extra.

Postupem času pan Van Roy vydal čtrnáct studiových desek (tu poslední s názvem „When Evil Speaks“ loni), na kterých cizeloval svou nekompromisní hradbu beatů, syntetizátorů a charakteristického jedovatého vokálu. Ten jen podtrhuje výbušnou textovou složku, ve které Suicide Commando ostře balancují na tenounké hranici pozitivní provokace. Koncerty charismatického frontmana, doplněného na pódiu živým bubeníkem a klávesistou, tak připomínají budíček s razancí atomové pumy, který má divákům nemilosrdně strhat z očí pásky pohodlné slepoty vůči realitě.

Suicide Commando přijede svou živelnou show vůbec poprvé za téměř třicetiletou existenci představit i do České republiky. A premiéra – stylově na Halloween – to bude monstrózní!

 


Suicide Commando – Die Motherfucker Die (official video)

 

Na svou koncertní prvotinu u nás se 31. října těší i další zajímavé elektronické jméno. Alexander Pitzinger drtí se svým projektem Painbastard kluby svou přísnou elekotronikou už od roku 1995. Na hřbetě má šest alb i spolupráce s lidmi z projektů jako Diorama nebo [:SITD:].  A vzhledem k tomu, že své první turné po Německu odehrál před 8 lety právě se Suicide Commando, můžeme právem tušit, že Painbastard není žádné ořezávátko. Však se o tom přesvědčíte na vlastní uši.



Painbastard – Nervenkrieg (live)


Je už poměrně tradicí, že na akcích Sanctuary.cz dostává zaslouženě prostor i některý z tuzemských zástupců.  Tentokrát uvidíme slovensko-český projekt Gaping Chasm, který se na pódia vrátí poprvé po předlouhých osmi letech hibernace. Ústřední postavou projektu je Ergo, který se elektronice věnuje už od poloviny 90. let a byl i hybnou silou za kultovním elektronickým fanzinem Crewzine. I tady se tedy rozhodně bude nač těšit.

 


Gaping Chasm – Another Day On Paradise


Takhle přísný elektronický Halloween tu nejspíš ještě nebyl. Party hard!

SUICIDE COMMANDO (B), PAINBASTARD (D), GAPING CHASM
31. října 2014  (klub se otvírá v 19:00)
Praha, Meet Factory (Ke Sklárně 3213/15) 
Vstupenky:  390 Kč + poplatky (předprodej Ticketstream, Eventim a na pokladně Meet Factory) / 490 Kč na místě.


Suicide Commando

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Otazka na poradatele, jak to bude v sale s (ne)kourenim ?
Myslím že Meet Factory je nekuřácké.<br />Alespoň to zde psal tvůj jmenovec, když tam měli být Die Krupps...<br />Takže smrdět by si neměl... :lol:
Tak :). Nebo minimálně v sále se určitě kouřit nebude.
kdo bude hrat prvni a v kolik abych neprijel hodinu pred koncertem?
lineup dnešního večera:<br />19:00 door open<br />20:15-20:45: Gaping Chasm<br />21:00-21:45: Painbastard<br />22:00-23:30: Suicide Commando <br />23:45-?????: See You In Hell afterparty
Páteční koncert byl úžasný. Děkuji Sanctuary! Jen trošku nechápu kde jsou všichni zalezlí, myslím že věnce po hřbitovech po nocích nevozí...fakt mě překvapila slabá účast. A tak kvalitní afterparty jsem už taky dlouho nezažil...paráda. See you in next hell...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.