Praotci tvrdé elektroniky Front 242 se vrací do Prahy

front242sV sobotu 4. října vystoupí v Divadle Archa belgičtí zakladatelé žánru EBM – šest let po vyprodaném pražském koncertu. Společnost jim budou dělat berlínští elektroničtí vtipálci Pokémon Reaktor a tuzemská naděje R. B. M. K.





 

 

Formace Front 242 patří k nejvlivnějším elektronickým kapelám hudební historie. Skupina je právem považována za praotce žánru Electronic Body Music, který sama více než tři desítky let úspěšně šíří po celém světě. Projekt, jehož historie sahá až do roku 1981, totiž neovlivňoval pouze jednotlivé hudební projekty, ale rovnou celé hudební odvětví alternativní elektroniky, které navíc pomohl rozšířit do klubů i předních hitparád typu Billboard. Spolupracovali se špičkami hudební scény – kultovním režisérem klipů Antonem Corbijnem počínaje, stylotvornými Ministry (ne)konče.

V České republice vystoupili Front 242 už několikrát – naposledy roku 2008 v nabitém Lucerna Music Baru. A dobrou zprávou je, že se po plánované roční přestávce pánové opět rozhodli dobývat koncertní pódia celé Evropy. Ladies and gentlemen, this is pure EBM!

 

Front 242 – Headhunter (Official Video)

 

Předkapelou belgických učitelů bude švihlý elektronický projekt z Berlína, jehož název Pokémon Reaktor se v žánrových médiích skloňuje čím dál častěji. Pánové si rychle vydobyli své místo na temném slunci scény nejen masážními beaty desky "Strahlsund", ale i pořádnou dávkou nadsázky, která doprovází jak videa skupiny, tak energické živé koncerty. A takovou podívanou prostě českému publiku nešlo odepřít. Zvlášť, když pánové na našem území dosud nehráli.

 

 
Pokémon Reaktor – Anal Way 2 Life


Kromě zahraničí samozřejmě dostane svůj prostor i některý z československých zástupců žánru. Tím bude nový slibný elektronický projekt s tajuplným názvem R. B. M. K. Za touto čtyřpísmennou trojčlenkou se však neschovávají žádní nováčci, ale zkušení elektroničtí harcovníci – Rodent z projektů jako Laura a Rodent apod., Z alias Zdeněk z Tear a bubeník Cerwenjack. Pánové produkují nabouchanou elektroniku, a jak jim to dohromady svědčí živě, se dozvíte na světové premiéře už 4. října v Arše.

 

 
R. B. M. K. – Marching Hell


Přijďte se ponořit do vod EBM přímo s jeho tvůrci!


FRONT 242 (B), POKÉMON REAKTOR (D), R.B.M.K

4. října 2014
Praha, Divadlo Archa (Na Poříčí 1047/2)
Vstupenky: 590 Kč + poplatky (předprodej Ticketstream, Ticketpro, Eventim a na pokladně Divadla Archa) / 690 Kč na místě

 

 Front 242 v Arše

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nejedete někdo zítra do Drážďan na Front 242 + Haujobb + Formalin ? Rád k němu přiskočím do auta nebo naopak někoho vezmu...
Hmmm,tak to teda nevím co na to říct :-? <br />Do teď jsem měl trauma že jsem v tom Bunkru tenkrát nebyl.<br />Rozhodně nechci nijak kritizovat organizátory to fakt ne!<br />Ale mě trochu 242 naštvali,je to moje modla a než jsem uvěřil že je zase po letech vidím,tak byl konec.Kdyby to byl festival tak to chápu,ale tohle? Ani nebylo Tragedy for you... :oops: Už když zazněl Headhunter tak brzy,řekl jsem si to je nějaký divný...<br />Když to srovnám s Pitchforkama v RC a nebo teď minulý týden Diary of Dreams v Gorlitz (hráli tam 21 skladeb)tak to byla neskutečná jízda.Rozhodně jsem neměl pocit že je to zbytečně dlouhé !<br />Teď tohle mi připomnělo, kdysi dávno Mobyho v Lucerně,lístek byl tenkrát drahý jako kráva a po 40min byl konec.<br />Ale znovu opakuji absolutně nemám nic proti Sanctuary.<br />Nicméně 242 u mě ale trochu poklesli... :-x <br />No,možná to je taky tím že ty dvě párty před nimi mě nebavili a čekal jsem jen na desátou hodinu. A pak byl hned konec.
Jo a ke všemu neměli pěkné trička ve velikosti XL, takže akce stala za prd.<br /> :lol: :-) :P
Vzpomínám, jak v Bunkru hráli Front Line Aseembly 45 minut a všichni byli maximálně spokojení. Podle mne skončili v sobotu Fronti v nejlepším. Toť můj názor.
Byl jsem v Bunkru na FLA v roce 1996 a hráli minimálně 1,5 hod. Tacklist podobný jako na Live Wired. Kdy hráli 45 min?
Oprava bylo to 1995.
jj, myslíš FLA v Bunkru 16.10., sup. CUBANATE, vlez 260,- / 210,- předprod. .. hehe, byl jsem též ; )
Bylo to super. nic vic nic min :lol:
[i]Tak zatím žádné komentáře k sobotní akci? V těch Drážďanech to bylo také tak krátké? Trochu jsem tušil že se 242 moc nepřetrhnou ,ale těch cca 70 min hraní teda nic moc... Ale i tak Sanctuary děkuji že se to uskutečnilo...<br />Doufám že Suicide C nám zahrají víc :-?
V nemecku i v USA pri teto snure byl odehran podobny setlist jako v Praze. Pokud by bylo odehrano 45 minut remcal bych taky. Ale 70 minut skvele show a mam pocit, ze ta show byla ku*evsky dobra - nechapu co je spatne.... Ano i mne tech 70 minut uteklo moc rychle, coz je dukaz jak moc me to bavilo... Za mne velika spokojenost a vdek ze jsem 242 opet mohl videt s dukazem ze stale patri mezi elitu tohoto zanru!
[i]Jo jo,bylo to kurevsky dobrý,nechtěl jsem být negativista ,jen jsem čekal od svých miláčků víc. Člověk u takových to veteránů nikdy neví jestli to není naposledy... :sigh:
Presne, taky jsem pri odchodu myslel na to, zda je vubec jeste nekdy uvidime...no snad jo a kez by priste i s novym CD... ;-)
Fronti byli výborní. Co hrají na šňůře, si mohl každý zjistit na setlist.fm. Odkdy pořadatel může ovlivnit playlist? Ona si nějaká kapela nechá kecat do toho, co a jak dlouho bude hrát? Á propos Laibach na Brumlovce před devatenácti lety hráli 39 minut přesně.
Já jsem nepsal žádnou výtku na pořadatele !<br />Těm jsem neskutečně vděčný a moc je obdivuju! Kluci ještě jednou díky moc! :-) <br />Můj splín byl ze 242 samotných , jak je vidět nepředřou se nikde...<br />Taky jsem začal otázkou zda v Drážďanech to bylo stejné.<br />Já 242 viděl naposledy na Cristmas ball 2011.<br />Po celodenním chození po Berlíně a následné porci: The Klinik,Combichrist,Hocico jsem měl už dost,a byl rád že hráli jek hráli.Jak dlouho nevím. :o <br />Na tuhle akci jsem se moc těšil,rozpis 22:00-0:00 vypadal krásně ;-) <br />Po zkušenostech ze super koncertu P.P. kde to tak opravdu bylo, jsem očekával podobné...<br />Ani o peníze mi nejde,jen ten pocit super atmosféry když člověk cítí, že ta parta na podiu se vymáčkla do poslední kapky potu...<br />To jsem prostě v sobotu necítil.Jinak to bylo naprosto dokonalé. :-* <br />Ps: třeba se 242 taky vymáčkli do poslední kapky ale vzhledem k jejich věku poněkud dřív... :lol:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.