Příští rok uvidíme v Praze americké postpunkery Protomartyr

Intenzivní postpunk z Dallasu se 21. dubna vrátí na území Čech.

Joe Casey založil svou první kapelu s o deset let mladšími hudebníky, protože Protomartyr potřeboval. Potřeboval tyhle kluky, protože nechtěl skončit u klasických rockových písniček zazpívaných jednou týdně v nějakém zapomenutém baru. Ve svých pětatřiceti letech neměl žádné hudební zázemí, ale zato ho při každém vystoupení trápila pořádná tréma. Proto potřeboval mladé kámoše, kteří by se s ním pustili do skládání, nahrávání a koncertování s pořádnou vervou.

Jeho otec nečekaně zemřel na infarkt a u zlomené matky se objevily první příznaky Alzheimera. Tehdy naplno pochopil, jak brutální a konečný může život být. Tak je možné pochopit jeho odhodlání, s kterým dal dohromady svou kapelu - kytaristu Grega Ahee, bubeníka Alexe Leonarda a basáka Scotta Davidsona, všechny z University of Detroit Jesuit High School and Academy. Pochopit urgenci, s kterou přistupovali k hudbě – natočili během tří let tři alba, každé nové lepší než to předešlé. Jen málo kapel dokáže takhle oslovit a dojmout vnímavé posluchače. 

Svou třetí desku "The Agent Intellect" přivezou 21. dubna 2016 do Basement Baru. Vstupenky seženete za 200 Kč + poplatky na www.goout.cz, na místě v den koncertu pak za 250 Kč.


Protomartyr – Why Does it Shake?

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.