Lakeside X na návratovém singlu pozorují oheň na obloze

Po 11 letech ticha je na světě první skladba synthpopových navrátilců Lakeside X z připravované desky.

Domácí trio  svoji poslední řadovou desku "City Of Red Lights" vydalo v roce 2010 a svůj poslední koncert odehrálo v roce 2014. Od začátku letošního roku ale trojice Janne Marvannen, Robert Broj a Igor Dvorský pracuje na nové desce a před vydáním na jaře 2022 naplánovala vydání několika singlů. Prvním z nich je právě song “Fire in the Sky”, ke kterému kapela natočila působivé video.

“Dlouho jsme diskutovali, s jakou skladbou přijít po tak dlouhé době jako první. Tahle skladba je pomalejší, není to klasický singl. Ale má nějakou zvláštní sílu, která vás pohlcuje s každým poslechem. Je v ní příběh, který se bude zrcadlit na celém albu. Myslím, že je to jedna z nejlepších věcí, které jsme kdy natočili a chtěli jsme, aby ji lidé slyšeli jako první”, říká Janne Marvannen.

 

Lakeside X - Fire In The Sky

 

“Můj bratr nalétal spoustu dní s dronem v kanadské divočině a natočil dechberoucí záběry. Když jsem je viděl, hned mě napadlo ho požádat, jestli je můžeme použít do lyric videa. Ty plynoucí záběry jsou až hypnotické a umožní vám ten song prožít naplno”, říká bubeník Igor Dvorský, který v minulosti vytvářel i koncertní videa pro projekt Recoil Alana Wildera (ex-Depeche Mode).

Spolu s album/video verzí songu připravila kapela i klubový remix a rádiovou verzi, kterou producent Daniel Myer (Haujobb, Liebknecht, Covenant, Architect) zabalil do moderního synth-wave soundu.

Singl Fire in the Sky vychází v distribuci platformy Musicraft 3.12.2021 na všech hlavních hudebních službách ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.