The Deep Eynde po třiadvaceti letech na scéně končí

Paradoxně to je právě finančí stav, který na zdánlivě nezávislé scéně donutil kalifornské legendy k ukončení téměř čtvrt století dlouhé existence. Ledaer kapely Fate Fatal oznámil na Facebooku závěrečné turné kapely.

deep_eynde_last_tour

Od roku 1990 tvořili The Deep Eynde společně se Cinema Strange nebo The Phantom Limbs druhou vlnu proslulé kalifornské gothic scény. Nejprve jako fúze horrorpunku a deathrocku, později s příměsí rokenrolu či psychobilly, aby po dvou dekádách sáhli do nečekaně chytlavých darkwave končin desky "Spell Bound" (zrecenzovali jsme zde).
Jak oznámili na svém facebookovém profilu, příští rok se po vydání poslední desky a americkým turné defintivně rozloučí. Největším paradoxem ale je, že do finanční tísně se Deep Eynde dostali díky nevoli hudebních kolegů přímo ze scény. 


Z nostalgické zpovědi Fate Fatala a jeho spoluhráčů citujeme úryvek týkající se peněz nevyplacených proslulým horrorpunkovým labelem Fiendforce records:

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale máme pocit, že po našem plánovaném albu bude už všechno vyřčeno...Doufáme, že většina z vás pochopí naší pozici hudebníků, kteří budoucnosti kapely obětovali všechno co měli. Momentální podmínky, za kterých nám Thorsten Wilms (aka Rod Usher, zpěvák The Other, pozn. překladatele) a Fiendforce records odmítl vyplatit peníze za poslední desku Spell Bound je příběh sám o sobě, kde vaše historie nebo zásluhy na scéně stejně podlehnou těm, kteří umění nepřináší, ale okrádají hudebníky o jejich vlastní výdělek." 

Celé znění jejich vzkazu fanouškům si můžete přečíst zde.

 

Poslední deska uzavírající činnost The Deep Eynde vyjde příští podzim pod názvem "New Illusion".

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.