O Children vystoupí na pražském festivalu United Islands!

Dlouhodobé tužby a spekulace, zdali se některý z tuzemských pořadatel odváží pozvat do České republiky vyhypované britské postpunkery O Children, mají nečekanou odpověď ve festivalu United Islands. 

o-children_0

Londýnská kytarovka vedená nezaměnitelným černošským habánem Tobim představí čerstvě vydanou desku "Apnea" již 23. června  na Česká spořitelna Exit Stage od 19.15 do 20.15. 


www.unitedislands.cz:

"Znějí jako záhrobní narozeninová párty kapela, která by se neztratila ani ve filmu Beetlejuice od Tima Burtona. Přiznávají, že mají ve své hudbě zarostlé silné post-punkové kořeny - komparace s Joy Division je tudíž asi nevyhnutelná, ale v jejich výrazu se dá rozpoznat mnohem víc popovějších poloh," napsal o londýnské kapele, která se v názvu inspirovala známou písní Nicka Cavea (a to poté, co byla přinucena si jméno změnit z původního - a přiznejme, že velmi pikiantního - Bono Must Die) Musicserver. V roce 2010 vydali debutové album, které letos v květnu následuje "dvojka" s názvem Apnea. Kapela se na něm prý stylově posunula. Zpěvák Tobi O’Kandi nadšeně hovoří o tom, že vliv na jeho myšlení v dětství měl černý gospel, stejně jako Boney M, Tina Turner, Whitney Houston a Michael Jackson. Jestli bude mít jejich vystoupení blíž k temným joydivisionovským resp. caveovským krajinám nebo k disku a soulu si tedy musíme počkat až na United Islands České spořitelny.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.