Peter Hook and The Light zahrají na počest Joy Division

peterhookandthelight_sV neděli 12. února uvidíme v pražském Lucerna Music Baru baskytaristu Joy Division hrát celou desku "Unknown Pleasures". A ve středu 9. února v Bratislavě.







 

Peter Hook, legendární basový kytarista Joy Division a později New Order, se rozhodl vzdát čest hudebním kvalitám své první kapely a nepochybné genialitě zesnulého Iana Curtise tím, že dá posluchačům možnost poslechnout si mistrovská díla Joy Division z alba "Unknown Pleasures" v koncertním provedení a ve vší celistvosti.

Právě "Unknown Pleasures" byla debutem post-punkových průkopníků, která vyšla v roce 1979. Jen o rok později spáchal Iana Curtis sebevraždu. Posmrtná deska "Closer" pak oficiálně ukončila existenci Joy Division a její členové se přetavili v novou skupinu New Order. Ta s přestávkou působila přes pětadvacet let, Hook však sestavu před pár roky pro názorové neshody opustil.

Po odchodu z New Order sestavil Hooky zbrusu novou formaci The Light, se kterou poprvé zahrál celou "Unknown Pleasures" ve svém vlastním Factory clubu v Manchesteru ve dnech 18. a 19. května 2010 – na třicetileté výročí sebevraždy Iana Curtise. Bez zajímavosti není fakt, že klub se nachází v bývalém ústředí  domovského vydavatelství (nejen) Joy Division, Factory Records

Ianův post tehdy zastoupila Rowetta, vokalistka Happy Mondays (a finalistka první řady britské soutěže The X-Factor) a výsledek byl zaznamenán a posléze i vydán i na čtyřpísňovém EP "1102|2011". 



Peter Hook And The Light + Rowetta - Atmosphere


Poté kapela vyrazila na turné po Austrálii, Novém Zélandu a Spojených státech – to už ovšem bez Rowetty, kdy Hooky předal basu svému synovi a sám se ujal zpěvu. A vzhledem k neutuchajícím konfliktním vztahům Hooka a zbytku Joy Division/New Order, i tady vystřídali původního bubeníka Stephena Morrise a kytaristu Bernarda Sumnera pánové z The Light. 

Přesně rok po koncertní premiéře "Unknown Pleasures" oživila 18. a 19. května 2011 kapela poprvé v historii i album "Closer" a pak opět vyjela na turné roku 2011, kdy odehrála koncerty po Evropě a v Jižní Americe.

V neděli 12. února bude mít tu čest vidět seskupení Peter Hook and The Light i Praha, kdy zahrají celou "Unknown Pleasures" v Lucerna Music Baru. O tři dny dříve pak mají naši slovenští bratři možnost vidět tuto show v bratislavském Majestic Music Clubu.

Peter Hook and The Light (UK)
9. února / 12. února
Bratislava, Majestic Music Club (Karpatská) / Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 36)
Vstup:  500 (předprodej) / 600 (na místě)

PeterHook

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.