V Manchesteru vystaví raritní fotky Joy Division

Velmi zajímavá výstava obrázků postpunkového kultu od Kevina Cumminse otevře nový rok. Škoda, že tak daleko.

415_large

Pokud se budete v lednu pohybovat kolem Manchesteru, rozhodně nasměrujte své kroky do Manchester Photographic Gallery, kde Kevin Cummins vystaví své ikonické fotografie Joy Division. A nebudou to fotky jen tak ledajaké, protože Kevin měl po tři roky neomezený přístup ke kapele – od prvního koncertu v květnu 1977 až ke smrti Iana Curtise v květnu 1980. Není proto náhodou, že se jeho fotky staly synonymem kapely a objevovaly se čím dál častěji.

Ani datum vernisáže nebylo stanoveno na pátek 6. ledna náhodou – právě toho dne totiž Kevin roku 1979 pořídil nyní již legendární fotku Joy Division ve sněhu na Hulme Bridge. Tentýž den od půl šesté do sedmi si také můžete v galerii nechat podepsat Kevinovu knihu, která je ucelenou sbírkou fotografií kapely. 

O kvalitu fotek rozhodně nemusíte mít strach – Kevin je vystudovaným fotografem, který byl mimo jiné deset let šéfem fotografů zavedeného časopisu New Musical Express a jedním ze zakládajících přispěvovatelů The Face, za kterou dostal i ocenění za nejlepší přebal magazínu roku. Jeho práci můžete vidět i v mnoha CDčkách, publikacích a mnoha časopisech jako The Times, The Observer, The Guardian, Esquire, Maxim, Elle, Vogue nebo Mojo.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.