Legendární producent John Fryer debutuje se svým projektem DarkDriveClinic

 

Třicet let pomáhá legendární producent John Fryer psát dějiny populární hudby jako producent takových es, jako jsou Depeche Mode, Cocteau Twins nebo Nine Inch Nails, Na „stará kolena“ se rozhodl přivést na scénu industriální partu DarkDriveClinic, které v těchto dnech vychází debutové album.

 

DarkDriveClinic

 

Okouzlující zpěvačka Rebecca Coseboom kapel Stripmall Architecture nebo Halou se stala partnerkou Johna Fryera v jeho novém projektu DarkDriveClinic. V něm zúročuje svoje zkušenosti více než třicetileté producentské práce, kdy byl spolutvůrcem řady stylotvorných desek labelů 4AD, Rough Trade nebo Mute records. Pod jeho vedením vznikly desky Depeche Mode, Petera Murphyho, Cocteau Twins, Wire, Die Krupps nebo Sex Gang Children. Jako zkušený harcovník pomohl v roce 1989 mladičkému Trentu Reznorovi  s debutovým majstrštykem „Pretty Hate Machine“ jeho začínající kapely Nine Inch Nails.

Milovníci starší tvorby labelu 4AD si jistě vzpomenou na projekt This Mortal Coil šéfa vydavatelství Ivo Wattse-Russella. Hádejte, kdo byl jeho pravou rukou? Ano, znovu John Fryer. Ale abychom nezůstávali pouze v minulosti, z produkční práce posledních pěti let vyjímáme například práci na deskách Rabia Sorda, Lacrimas Profundere, Angels & Agony, Ashbury Heights, Dope Stars Inc. nebo Ulver.

 

DarkDriveClinic - Silhouettes

 

Teď ale nazpět k DarkDriveClinic. Debutové album „Noise In My Head“ se inspirovalo spíše u Nine Inch Nails a přináší industrialem nepuštěný pop v duchu Garbage nebo Curve. Posuďte sami z klipu, který desku propagoval už od jara. Tehdy John prohlásil, že pokud nebude mezi vydavateli o jeho autorskou tvorbu zájem, pustí ho volně na internet. To se ale přepočítal, a tak v těchto dnes se deska vychází v tradiční podobě v péči vydavatelství Danse Macabre.

 

DarkDriveClinic__Noise_In_My_Head_crop

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Skvela pecka, dobrej klip a hraje to fantasticky. jdu si koupit CD:-]

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.