Bratrstvo Luny představuje nový videoklip

Středočeští trubadúři natočili čerstvý klip. Podívejte se na něj v článku.

bratrstvoluny_tovarny


Bratrstvo Luny
přichází s videoklipem k pietní písni "Továrny na smrt, Auschwitz-Birkenau"  z aktuálního 2CD "La Loba Ante Portas". Komplexním autorem klipu –  námět, scénář, režie, kamera, produkce – je člověk stojící za přezdívkou muv69, který s kapelou spolupracuje již od roku 2009. Každý záběr klipu je původní autorskou prací. V pomyslném stínu stojí člen teamu „BL“ Wlasow, který je supervizorem realizace celého projektu včetně dávání zásadních inspiračních impulsů. 


Duchovní vůdce formace R.X.Thámo k pietní skladbě pro polský hudební magazín Przesilenie (celý rozhovor vyjde v listopadovém vydání) řekl: „Vrchol neúcty k lidem v dějinách lidstva bylo nacistické vraždící perpetuum mobile! Vidět v Osvětimi tisíce lidských botiček na hromadě... máte doma malé dítě a v každé té botičce vidíte jeho úsměv a říkáte si, tyhle děti přece nemohl někdo nahnat do plynu a udusit – ty mělyi žít!!! Co vám budu povídat, brečel jsem tam a cítil hrozný vztek na to, že se toto mohlo vůbec stát a styděl se za všechny ty politiky a „mocné lidi“, kteří toto dopustili, podíleli se na tom,  věděli o tom a nedělali nic...

Když jsem pak viděl plakat -náctileté holky na schodech domů osvětimských expozic, cítil jsem záblesk podivné radosti, že toto těžké generační poselství má následovníky, které určitě těší jak pamětníky, kteří  již umírají, tak i jejich děti či další potomky... Dlouho jsem pak rozvažoval, zda tomuto tématu věnovat pietní píseň. Udělali jsme jí a je to jedna z nejsilnějších skladeb kapely. Snad její vážné poselství přivede posluchače minimálně  k zamyšlení ...“.  


Skladba "Továrny na smrt, Auschwitz-Birkenau" rovněž vyšla na letošním kompilačním CD polského dark independent festivalu Castle Party.

 


Bratrstvo Luny –  Továrny na smrt, Auschwitz-Birkenau

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.