Večírek plný maďarského neofolku se blíží

Ve čtvrtek 9. 6. 2011 se v pražském klubu K4 uskuteční večírek tří pozoruhodných maďarských kapel, které míří do Lipska na Wave Gotik Treffen a cestu si hodlají zpříjemnit koncertem v Praze - The Moon And The Nightspirit, Catawana a Larrnakh.

 

Madarsky_neofolk_-_Epidemie

 

Všechny tři kapely maďarské kapely spojuje nejen muzika, ale i jejich místo původu – jihovýchodní maďarské město Békéscsaba.

Do Prahy se po roce vrací zasnění THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT (www.myspace.com/themoonandthenightspirit), kteří nedávno vydali své čtvrté album "Mohalepte". Strhující živelná hudba, které vévodí krásná hra na housle a éterický maďarský zpěv Agnes Tóth. V jejich hudbě je dominantní tradiční maďarský folklór, který je přetvářen do živelného tribal pagan folku a doplěn o éterickou gotickou, ambientní a akustickou hudbu. Textově THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT čerpají z bohaté maďarské mytologie a zpracovávají staré legendy, pohanské tradice, přírodní mystiku a rituály.

CAWATANA (www.myspace.com/cawatana) vznikla v roce 1999 a od svého založení hraje uhrančivý maďarsky i anglicky zpívaný dark folk s prvky martial industrialu i apokalyptického popu. Pro pražské vystoupení připravují speciální set, ve kterém představí několik starších, nově upravených skladeb.

LARRNAKH (www.myspace.com/larrnakh) jsou čerstvou akvizicí na labelu Epidemie Records. V těchto dnech jim vychází nové, v pořadí druhé album "Like the Silken Shrouds of Loneliness", které bude také tvořit hlavní část jejich koncertního setu. Apokalyptický melodický neo-folk s prvky dark ambientu a industrialu. Akustické kytary, klávesy, perkuse, housle a anglicky i maďarsky zpívané texty.

 

 

Cawatana - Tears of Centuries

 

 

Kapely vystoupí v pořadí: Larrnakh, Cawatana, The Moon and the Nightspirit.

Čtvrtek 9. 6. 2011, PRAHA – K4 (Celetná 20, P1), začátek ve 20:00, vstupenky za cenu 280 Kč k dostání pouze na místě v den koncertu.

Více informací najdete na stránkách pořadate - www.epidemie.cz

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.