Letos dvacetiletí Ikon chystají velké manévry

Je to už dvacet let, co se na australské scéně zjevila kapela Ikon a zasela do zaplevelené domácí scény vitální gothic rockové semínko. Není divu, že dvojice nezapomíná na letošní výročí, ke kterému připravuje řadu speciálních aktivit. Nejdříve se zmíníme o nových nosičích. Na světě je čerstvé kompilace „Out of the Dark“, která zdarma na stránkách kapely zpřístupňuje jinde nezveřejněné nahrávky, tehdy ještě čtveřice z roku 1991. To znamená z doby, kdy si stále ještě říkali Death in the Dark. Dále je čerstvě na světě vinylové split EP spolu s barokními revivalisty The Victim's Ball vedenými Robertem Massagliou (ex-The Tenth Stage nebo Tankt) obsahující dvě dosud nevydané skladby Ikon z nahrávacích session poslední desky "Love, Hate and Sorrow" plus exkluzivní remix kousku God Has Fallen From The Sky. Limitovaný náklad EP vychází ve čtyřech barevných mutacích (zelené, oranžové, žluté a modré) a součástí balíčku je také lisované CD, které obsahuje všechny skladby obsažené na EP a pohlednice podepsány jak od Ikon, tak The Victim's Ball.

 

To ale stále není vše! Čtrnáct dní je venku nový a velmi povedený klip formace na čtvrtý singl z poslední řadovky. V obrazovém ztvárnění gothic rockové hitovky Torn Apart se dostaneme na drsný divoký západ. No, posuďte sami:

 

Ikon - Torn Apart  

 

 Dvacetileté výročí kapely se Chris McCarter, Dino Molinaro a spol. rozhodli oslavit na evropských pódiích. Jejich červnová šňůra prozatím obsahuje koncerty v Německu a Belgii. Nahlas se spekuluje o jejich účastí na letošním, též dvacetiletém festivalu Wave Gotik Treffen.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.