Ex-bubeník Iggyho Popa zemřel po srážce s autem

Vzhledem k přibývajícímu věku a chřadnoucímu tělu věčně obnaženého punkrockového divocha Iggyho Popa jsou jakékoliv novinky zahraničních serverů kombinující v headlinech jeho jméno se slovesem "dies" krutým šokem pro jeho příznivce. Ačkoliv punkový praděd, jehož inspirace se line napříč celým půlstoletím a zasáhla v nemalé míře i scénu gotickou, stále živě krepčí na koncertech, jeho bývalý bubeník Alex Kirst už podia nikdy nespatří.

Teprve včera media přinesla zprávu o tom, že Kirst zemřel 13. ledna po srážce s autem při přecházení Date Palm Road v Cathedral City, Kalifornii. Jeho bratr a Iggyho další kapelní kolega Whitey řekl, že si jeho bratr "jenom odskočil do obchodu koupit krabičku cigaret", což se mu stalo osudným. Zemřel ve věku 47 let. Policie stále pátrá po řidiči, který zavinil jeho smrt.

Alex Kirst bubnoval Iggymu na deskách "Beat Em Up" z roku 2001 a o dva roky starší "Skull Ring". Proslavil se také jako bubeník alternativní kytarovky The Nymphs z osmdesátých let. 



Iggy Pop with Whitey Kirst playing beat em up in Belfort 2001,Alex Kirst on drums, Pete Marshal on bass

 

 

Zdroj: http://www.nme.com/news/iggy-pop/54642

 


mohlo by vás také zajímat

Komentáře

ajejej, skoda:( Whiteyho jsem znala, byl moc fajn, protahl nas zadarmo na Jam v 96:) a my ho pak v lete protahli prazskyma klubama od Radosti az po Propast:)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.